1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Lukoil a început studiul geologic în două perimetre din zona românească a Mării Negre

Lukoil Overseas, divizie a grupului rus Lukoil, a început studiul geologic al blocurilor Rapsodia Est şi Trident din sectorul românesc al Mării Negre, care va fi finalizat în luna noiembrie.

17 sep, 2012 | Mediafax

Operaţiunile marchează prima activitate Lukoil pe segmentul upstream într-o ţară membră a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al grupului rus, care deţine în România rafinăria Petrotel-Lukoil şi o reţea de aproximativ 300 de benzinării.

Studiile seismice de la blocurile din Marea Neagră sunt efectuate de compania CGGVeritas, specializată în servicii de geofizică şi selectată în urma unei licitaţii, notează Lukoil. Proiectul acoperă aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi.

Blocurile Rapsodia Est şi Trident sunt dezvoltate de un consorţiu format din Lukoil Overseas şi Vanco International. Lukoil deţine 80% din drepturi şi este operatorul proiectelor.

Consorţiul a câştigat proiectele într-o licitaţie efectuată în iunie 2010. Acordurile de concesiune au fost semnate în luna februarie a anului trecut şi ratificate de Guvern în octombrie.

Cele două blocuri sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucureşti pentru a administra aceste proiecte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO