Lukoil acceptă propunerea OPEC privind reducerea producţiei de petrol

Lukoil se aşteaptă la o creştere a producţiei de ţiţei în Rusia, fără a lua în calcul o decizie de îngheţare a producţiei, a declarat Leonid Fedun, vicepreşedintele companiei ruse, transmite TASS.
Economica.net - mar, 11 oct. 2016, 17:03
Lukoil acceptă propunerea OPEC privind reducerea producţiei de petrol

‘Aşa cum estimăm pentru 2017, vedem o creştere a producţiei de ţiţei, la fel şi în 2018. Vorbesc despre Rusia, deoarece este dificil de previzionat pentru restul’, a explicat oficialul Lukoil.

Conform acestuia, Lukoil este pregătit să se alăture iniţiativei de îngheţare a producţiei, dacă va exista un decret guvernamental.

‘Vreau să vorbesc în numele Lukoil. Dacă va exista un decret guvernamental, ne vom alătura’, a răspuns Fedun, când a fost întrebat în legătură cu îngheţarea producţiei. El a adăugat: ‘Toţi ne vom alătura’. ‘Este suficientă o reducere a producţiei de ţiţei în Rusia cu 1,5%’, a apreciat vicepreşedintele Lukoil.

Potrivit acestuia, este rezonabil să se ia o decizie privind îngheţarea producţiei de ţiţei pentru cel puţin un an.

În septembrie, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol a convenit, pentru prima dată în ultimii opt ani, să-şi reducă producţia de petrol cu 700.000 de barili pe zi (BPD), până la 32,5 – 33 milioane de barili pe zi. OPEC estimează că producţia sa actuală se situează la 33,24 milioane bpd.

Luni, la Congresul Mondial al Energiei, care se desfăşoară zilele acestea la Istanbul, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este gata să se alăture unei propuneri a OPEC privind reducerea sau îngheţarea producţiei de petrol în ideea de a susţine preţul mondial al ţiţeiului. Imediat după declaraţiile lui Vladimir Putin, preţul petrolului a crescut, pe fondul speranţei că marii producători de petrol vor reuşi să ajungă la un acord pentru a stabiliza piaţa.

Luni, la bursa ICE Futures cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna noiembrie a crescut cu 1,29 dolari, ajungând la 53,22 dolari. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna noiembrie a urcat la 51,10 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Compania rusă intenţionează să producă în acest an aproximativ 85 de milioane de tone de ţiţei.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, mai mult decât tot anul 2020, potrivit celui mai recent raport al SonicWall.......
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA:  Nu este exclus să trecem printr-o inflaţie de 5% sau peste în 2021
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA: Nu este exclus să trecem printr-o ...
“Mă aştept ca rata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021 să urce peste 4% (n.a. de la 3,94% cât a fost în iunie ...
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
În plin proces de electrificare, industria auto încearcă să găsească o alternativă la mașinile care folosesc baterii ...
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
Cotidianul american The New York Times a depăşit recent pragul de 8 milioane de abonaţi ai site-ului şi ai ediţiei sale ...