1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Lukoil ar putea accesa pieţele de obligaţiuni în următoare săptămâni - Reuters

Lukoil ia în considerare lansarea primei sale vânzări de obligaţiuni internaţionale din ultimii trei ani, producătorul de ţiţei încercând să profite de pe urma majorării cererii pentru bonduri ruseşti, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

18 oct, 2016 | Agerpres

Emisiunea de obligaţiuni ar urma să aibă loc în următoare săptămâni, susţin sursele. Reprezentanţii Lukoil nu au comentat informaţia.

În urmă cu doi ani, Lukoil a mandatat Citigroup şi JP Morgan să emită obligaţiuni internaţionale dar s-a renunţat la vânzare din cauza extinderii sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei, a preţului scăzut al ţiţeiului şi a recesiunii din Rusia.

Acum şefii Lukoil apreciază că s-au îmbunătăţit condiţiile de pe pieţele financiare şi a sporit suficient încrederea investitorilor pentru a lua în considerare lansarea emisiunii de obligaţiuni.

'Aceasta va fi o tranzacţie importantă şi ar trebui să sprijine semnificativ emisiunile ruseşti de obligaţiuni', susţin sursele.

Agenţiile de evaluare financiară Standard & Poor's şi Fitch atribuie Lukoil un rating 'BBB minus' - de tip 'investment grade' (recomandat pentru investiţii).

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Compania rusă intenţionează să producă în acest an aproximativ 85 de milioane de tone de ţiţei.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO