1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Lukoil ar putea vinde acţiuni de trezorerie pentru a strânge fonduri

LUKoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, ar putea vinde acţiuni de trezorerie pentru a strânge fonduri sau a le distribui acţionarilor, a declarat directorul general al companiei, Vagit Alekperov, pentru postul rusesc de televiziune Rossiya 24, transmite marţi Reuters.

15 sep, 2015 | Agerpres

La începutul acestei luni, grupul LUKoil, la care cei mai mari acţionari sunt Vagit Alekperov şi adjunctul său Leonid Fedun, a anunţat că divizia sa din Cipru (Lukoil Investments Cyprus Ltd) şi-a majorat pachetul de acţiuni de trezorerie pe care îl deţine la compania mamă până la 16,2% de la 11,25% anterior.

Alekperov, care la finele anului trecut deţinea o participaţie de aproximativ 23% la LUKoil, a declarat, pentru Rossiya 24, că grupul ar putea utiliza aceste acţiuni de trezorerie pentru a strânge fonduri, printre alte opţiuni.

'Prima modalitate este să le vindem pe piaţa bursieră şi să strângem fonduri pentru proiecte de amploare. Cea de-a doua este să le distribuim între acţionarii noştri', a spus Alekperov, adăugând că firma nu a luat încă o decizie cu privire la decizia ce va fi adoptată.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, cu o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, Grupul Lukoil deţine rafinăria Petrotel - Lukoil şi comercializează carburanţi prin compania Lukoil România, care operează o reţea de 305 de staţii de distribuţie.

La începutul lunii iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au extins cercetările pe care le începuseră faţă de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti şi directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, sub aspectul infracţiunii de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societăţii, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro şi peste 1,5 miliarde dolari.

Potrivit unor informaţii publicate anterior de Reuters, compania chineză China Peace Petroleum Group a contactat grupul rus Lukoil pentru a demara negocierile în vederea cumpărării rafinăriei Petrotel.

Un purtător de cuvânt de la Lukoil a reiterat că nu există niciun plan de vânzare a rafinăriei din România, una dintre cele patru rafinării pe care Lukoil le are în afara Rusiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO