1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Lukoil începe să foreze după petrol în România

Grupul petrolier rus Lukoil intenţionează să foreze două puţuri în platoul continental al României până la finele lui 2015, a declarat miercuri preşedintele companiei petroliere ruseşti, Vagit Alekperov, transmite RIA Novosti.

25 iun, 2015 | Agerpres

În luna februarie 2011, un consorţiu condus de Lukoil Overseas, subsidiară a grupului petrolier Lukoil, a semnat cu ANRM un acord de concesiune pentru explorarea şi dezvoltarea blocurilor petrolifere Est Rapsodia şi Trident amplasate în sectorul românesc al Mării Negre. Blocurile Est Rapsodia şi Trident sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă, scrie Agerpres.

'Sperăm ca în acest an să terminăm forarea celor două puţuri la blocul Trident. Acum am ajuns la o adâncime de 1.700 de metri în timp ce adâncimea proiectului este de 3.400 de metri', a spus Alekperov.

RIA Novosti citează informaţii apărute în media din România, potrivit cărora Lukoil intenţionează să investească 200 - 300 de milioane de dolari pentru forarea a două noi puţuri în platoul continental al României. Compania a început forajele la primul puţ în luna noiembrie a anului trecut.

În 2014-2015, în cadrul programului de explorare a platoului continental al României, Lukoil este pregătit să foreze cinci puţuri de explorare, dintre care trei sunt obligatorii iar două sunt opţionale.

Grupul Lukoil are aproape 3.800 de angajaţi în România dintre care peste 2.900 la Lukoil România, firma care se ocupă cu distribuţia carburanţilor prin cele 305 staţii teritoriale, potrivit celor mai recente date disponibile. Restul angajaţilor lucrează pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti şi la alte firme ale Grupului, care furnizează servicii de diferite tipuri.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO