1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Lukoil se retrage de pe piaţa din Estonia

Grupul energetic rus Lukoil a decis să-şi vândă toate acţiunile deţinute la subsidiara sa din Estonia, Lukoil Eesti AS, preţul tranzacţiei nefiind dat publicităţii, transmite Interfax.

03 iun, 2015 | Agerpres

Olerex, prin compania holding Aqua Marina AS, va achiziţiona 100% din Lukoil Eesti şi va avea cea mai extinsă reţea de benzinării din Estonia, cu peste 80 de unităţi. Lukoil are 37 de benzinării în Estonia.

'Vânzarea activelor Lukoil din Estonia face parte din programul nostru de optimizare a pieţelor europene', a declarat vicepreşedintele companiei ruse, Vadim Vorobyev.

'Achiziţionarea subsidiarei Lukoil este o decizie strategică prin care Olerex va fi principalul jucător de pe piaţa combustibililor din Estonia', a afirmat directorul Board-ului Olerex, Antti Moppel.

Tranzacţia urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor de la Talinn, scrie Agerpres.

În 2014, Lukoil şi-a vândut benzinăriile din Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Lukoil este al doilea mare producător de petrol din Rusia, cu o producţie totală de hidrocarburi de 2,22 milioane barili de echivalent petrol pe zi în 2014. De asemenea, Lukoil este cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia responsabilă pentru 16% din producţia de ţiţei brut şi 17% din petrolul rafinat în Rusia.

În România, Grupul Lukoil are aproape 3.800 de angajaţi în România dintre care peste 2.900 la Lukoil România, firma care se ocupă doar cu distribuţia carburanţilor prin cele 305 staţii teritoriale, potrivit celor mai recente date disponibile. Lukoil România se află pe locul al treilea pe piaţa distribuţiei de carburanţi. Restul angajaţilor lucrează pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti şi la alte firme ale Grupului, care furnizează servicii de diferite tipuri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO