Lukoil vinde benzinăriile din Ucraina

Compania petrolieră rusă Lukoil - al doilea cel mai mare producător de petrol din Rusia - a anunţat joi că a convenit cu societatea austriacă AMIC Energy Management GmbH asupra vânzării în proporţie de 100% a activelor Lukoil-Ukraina, care deţine 240 de benzinării şi şase spaţii de depozitare de petrol pe teritoriul statului ucrainean, pentru a 'optimiza structura activelor', relatează joi agenţiile Reuters şi Ria Novosti.
Economica.net - joi, 31 iul. 2014, 07:17
Lukoil vinde benzinăriile din Ucraina

Negocierile ar fi fost iniţiate de firma austriacă, care a manifestat interes faţă de activele companiei ruse în Ucraina.

Vicepreşedintele Lukoil, Vadim Vorobiev, a estimat că vânzarea benzinăriilor din Ucraina companiei austriece AMIC va permite ‘optimizarea structurii activelor şi a sistemului de gestionare a reţelei de distribuţie în Europa de Est’.

La ora actuală, părţile se pregătesc să semneze un contract de vânzare-cumpărare. Aspectele financiare ale tranzacţiei nu sunt făcute publice.

Lukoil-Ukraina figurează printre cei cinci lideri pe piaţa de combustibil în Ucraina după numărul de staţii şi volumul vânzărilor cu amănuntul a produselor petroliere. Compania planifica investiţii de cel puţin 141 milioane dolari în activele sale în Ucraina în perioada 2014-2019, însă de când a început conflictul în estul Ucrainei compania rusă s-a aflat sub presiunea forţelor politice radicale locale.

Potrivit Ria Novosti, combatanţi ucraineni din organizaţia radicală ‘Pravâi Sektor’ au blocat zilele trecute mai multe benzinării ale Lukoil din regiunea Ivano-Frankivsk, cerând companiei ruse să aloce 2-3 tone de benzină lunar (aproximativ o sută de litri pe zi) pentru nevoile armatei ucrainene, angajată în prezent într-o operaţiune specială împotriva insurecţiei proruse în estul ţării.

Aceste acţiuni de presiune faţă de Lukoil-Ukraina sunt menţionate într-un raport al misiunii OSCE în Ucraina, dat publicităţii anterior, potrivit agenţiei citate de presă.

Lukoil în România

Lukoil România SRL administrează o reţea de peste 300 de staţii de carburanţi. Rafinăria Petrotel din Ploieşti este sub administraţia companiei Petrotel Lukoil.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...