Luna viitoare se vor deschide patru autostrăzi. Cum arată acum. VIDEO

Luna viitoare ar trebui să se deschidă patru noi tronsoane de autostradă pe coridorul IV pan-european, dar autorităţile încă nu au anunţat o dată a inaugurării. 
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 22:15
Luna viitoare se vor deschide patru autostrăzi. Cum arată acum. VIDEO

„Termenul estimat de finalizare pentru Autostrada Lugoj-Deva, Lot 1, este decembrie 2013. Termenul estimat de finalizare pentru Autostrada Orăştie-Sibiu. Loturile 1, 2 şi 4 este Decembrie 2013″ este răspunsul dat de Compania de Autostrăzi (CNADNR) la solicitarea ECONOMICA.NET referitoare la data stabilită pentriu deschiderea noilor tronsoane de autostradă.

La finalul lunii trecute, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova. declara că tronsoanele din autostrada Orăştie-Sibiu vor fi inaugurate în ultima lună a acestui an.

“După ce am inaugurat, în iunie, Deva-Orăştie, vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie şi mă refer la Lugoj-Deva – lotul 1, la Orăştie-Sibiu, loturile 1, 2 şi 4. Pe teritoriul judeţului Sibiu este Orăştie-Sibiu – lotul 4, urmând ca, în anul 2014, să inaugurăm Nădlac-Arad, lotul 1 şi 2, şi Orăştie-Sibiu lotul 3“, a spus Şova.

 

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu are 24 km şi este construit de Strabag, lotul 2 în lungime de 20 km de firmele Straco Grup şi Studio Corona, iar lotul 4, în lungime de 16 km, de Astaldi şi Euro Construct. Lotul 3 al autostrăzii, cel pe care este amplasat deja celebrul viaduct de la Aciliu, va fi inaugurat anul viitor, din cauza unor alunecări de teren.

Potrivit unor termene avansate de presă, data deschiderii celor trei tronsoane de autrostradă este 15 decembrie, iar, cel puţin pentru primul tronson, jumătatea lunii decembrie este un termen destul de realist, dat fiind că, potrivit unor imagini de pe forumul de infrastructură Construim Romania, stratul de asfalt este deja aşternut.

Lotul de autostradă Lugoj – Deva este construit de firma italiană Tirrena Scavi şi ar fi trebuit să fie gata în octombrie.

Vezi imagini de pe lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, postate pe forumul de infrastructură Construim Romania de utilizatorul Baiazid în galerie foto alăturată.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...