Luni ar putea avea loc procedura de numire în funcţie a ministrului Justiţiei

Procedura de numire în funcţie a noului ministru al Justiţiei ar putea avea loc luni, ţinând cont de faptul că de la data de 15 aprilie Robert Cazanciuc, nominalizat de premierul Victor Ponta pentru preluarea acestui portofoliu, este eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Economica.net - Dum, 14 apr. 2013, 12:42
Luni ar putea avea loc procedura de numire în funcţie a ministrului Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joia trecută decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie 2013. Decretul a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

În acest context, premierul Victor Ponta afirma, tot joi, că probabil luni după-amiază va putea fi derulată procedura de numire în funcţia de ministru al Justiţiei a lui Robert Cazanciuc.

„Aşa a fost cererea de demisie formulată astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru luni. E o procedură a magistraţilor, care nu pot pe loc, de pe o zi pe alta (n.r. – să îşi dea demisia), sunt câteva zile. CSM a aprobat cu data de luni, 15 aprilie, deci, probabil că luni după-amiază putem să facem procedura de numire în funcţie”, afirma premierul, joi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Tot luni ar putea avea loc şi ceremonia de Învestitură a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

Traian Băsescu declara, joi seară într-o emisiune televizată, că cel mai probabil ceremonia de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei a lui Robert Cazanciuc va avea loc pe 15 aprilie, punctând că soluţia pentru portofoliul Justiţiei propusă de premierul Victor Ponta este „acceptabilă”.

„Împreună cu premierul am stabilit să nu existe nici măcar o zi de incompatibilitate, fiind vorba de ministrul Justiţiei şi atunci, pe 15 seara, probabil, va fi ceremonia de învestitură pentru ministrul Justiţiei”, a spus Băsescu, la Digi 24, întrebat despre propunerea anunţată de premier de a-l numi pe Robert Cazanciuc ministru al Justiţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a prelungit cu zece luni perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor
Ministerul Finanțelor a prelungit cu zece luni perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor ...
Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare a anunțat vineri că a prelungit cu zece luni, până la 31 ianuarie 2022, perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi......
Primăria Iași preia de la Veolia serviciul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii
Primăria Iași preia de la Veolia serviciul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii
Primarul Mihai Chirica a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea va prelua sistemul ...
S-a încheiat procesul de fuziune dintre USR și PLUS
S-a încheiat procesul de fuziune dintre USR și PLUS
Fuziunea prin absorbţie dintre USR şi PLUS a fost aprobată, vineri, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti.
Ungaria a blocat o declarație comună a Uniunii Europene împotriva acțiunilor inițiate de China în Hong Kong
Ungaria a blocat o declarație comună a Uniunii Europene împotriva acțiunilor inițiate de China în Hong Kong
Ungaria a blocat o declaraţie a Uniunii Europene care critica noua lege chineză a securităţii în Hong Kong, au declarat ...