Luxul revine în creștere în Best Global Brands 2021

Stabilitatea din clasamentul general Interbrand - Best Global Brands 2021 se menține și în domeniul luxului. Ca și în 2020, mărcile de top sunt Vuitton, Chanel și Hermes.
Robert Stan - sâm, 23 oct. 2021, 13:06
Luxul revine în creștere în Best Global Brands 2021

După un 2020 dificil, în care mărcile de lux – cu excepția Hermes – au înregistrat scăderi în clasament, Interbrand – Best Global Brands 2021 poziționează majoritatea brandurilor din acest segment pe un trend pozitiv. Aflate în anii trecuți printre liderii creșterilor, mărci de lux precum Vuitton, Chanel sau Hermes s-au mulțumit în 2021 cu creșteri sau scăderi minore.

Cea mai puternică marcă de lux din clasamentul Interbrand al celor mai valoroase mărci din lume, Louis Vuitton, a urcat de pe poziția a 17-a pe 13 grație unei creșteri a valorii cu 16% până la 36,76 de miliarde de dolari. Chiar dacă o astfel de majorare a valorii nu poate fi considerată mare prin comparație cu cele ale altor mărci din clasamentul general, ea este binevenită după reculul de 2% de anul trecut.

A doua marcă din segmentul de lux prezentă în clasamentul celor mai valoroase mărci, Chanel a pierdut o poziție față de ediția din 2020 ocupăm acum locul 22. Reculul a fost generat de o scădere cu 4% a valorii, până la 22,10 miliarde de dolari.

Ultima treaptă a podiumului din segmentul mărcilor de lux este ocupată de Hermes, brand cu o creștere de 20% față de anul anterior. După ce în 2020 a fost singura marcă aflată în creștere din acest segment, acum Hermes reușește încă o majorare importantă și astfel urcă în clasamentul general de pe locul 28 până pe 23. Pentru ediția din 2021, realizatorii Interbrand – Best Global Brands 2021 au luat în calcul în cazul Hermes o valoare de 21,60 de miliarde de dolari.

Aflată pe locul 33 în clasamentul general, marca Gucci ocupă cea de-a patra poziție în secțiunea rezervată mărcilor de lux. Deși a pierdut un loc față de clasamentul din 2020, Gucci a înregistrat o creștere cu 6% a valorii, până la 16,65 de miliarde de dolari.

Cartier este marca aflată în acest an, ca și în 2020, pe poziția a cincea în secțiunea mărcilor de lux și pe locul 73 în clasamentul general. Cunoscuta casă de produse de lux a înregistrat o valoare de 8,16 miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul anterior.

Pe următoarele locuri în segmentul mărcilor de lux din ediția din 2021 a Interbrand – Best Global Brands se află, în ordine, Dior (7,02 miliarde de dolari), Tiffany & Co. (5,48 de miliarde de dolari), Prada (5,41 de miliarde de dolari) și Burberry (5,19 miliarde de dolari).

Citește și:

– Apple domină clasamentul celor mai valoroase mărci din lume în 2021
– Cele mai puternice mărci auto din Interbrand – Best Global Brands 2021

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...