MacKenzie Scott, fosta soţie a antreprenorului Jeff Bezos, anunţă o donaţie de 2,74 miliarde de dolari

 MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului grupului Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a anunţat marţi o donaţie de 2,74 miliarde de dolari către 286 de organizaţii, inclusiv pentru asociaţii artistice şi grupuri care militează împotriva discriminărilor rasiale, informează AFP.
AGERPRES - mie, 16 iun. 2021, 12:31
MacKenzie Scott, fosta soţie a antreprenorului Jeff Bezos, anunţă o donaţie de 2,74 miliarde de dolari

Deţinând o avere estimată de revista Forbes la aproape 60 de miliarde de dolari, MacKenzie Scott, în vârstă de 51 de ani, a promis că va dona unor organizaţii de caritate jumătate din averea ei, ce constă în mare parte din beneficiile obţinute în urma divorţului de Jeff Bezos.

Ea s-a căsătorit în luna martie cu Dan Jewett, un profesor de ştiinţe la şcoala privată Lakeside din Seattle, un oraş din nord-estul Statelor Unite.

„Eu, Dan şi o constelaţie de cercetători, administratori şi consilieri, încercăm să facem donaţii dintr-o avere care a devenit posibilă datorită unor sisteme care trebuie să fie modificate”, a scris MacKenzie Scott într-un articol publicat pe platforma Medium.

„Suntem animaţi de umila convingere că ar fi mai bine ca o bogăţie disproporţionată să nu fie concentrată în mâinile unui număr mic de oameni”, a continuat ea, adăugând că banii vor putea fi mai bine utilizaţi de organizaţiile care vor beneficia de aceste donaţii.

Înaintea anunţului de marţi, MacKenzie Scott a făcut mai multe donaţii în valoare totală de peste 6 miliarde de dolari, evidenţiind în special nevoia de a le ajuta pe persoanele cele mai afectate de impactul economic generat de pandemia de COVID-19 şi de a reduce repartizarea inegală a bogăţiei.

Lista organizaţiilor care vor beneficia de noua donaţie anunţată de MacKenzie Scott include, printre alţii, celebrul Apollo Theater din New York, un fond american pentru protecţia copiilor (Children’s Defense Fund), departamente universitare din California, Florida, Texas şi Illinois, precum şi asociaţii care militează pentru dreptate socială (Race Forward, Borealis Philanthropy).

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...