1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Macquarie va prelua activele CEZ din România până la jumătatea anului viitor

Vânzarea CEZ România către fondul de investiţii MIRA ar putea fi finalizată în prima jumătate a anului viitor, după obţinerea aprobărilor de la autoritatea de concurenţă de la Bruxelles şi de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a declarat, miercuri, Ondrej Safar, directorul general al CEZ România.

25 noi, 2020 | Agerpres

El a participat la conferinţa online Focus Energetic şi a fost întrebat de jurnalişti care este calendarul privind vânzarea operaţiunilor CEZ din România.

"Aşa cum am informat pe toată lumea, pe 22 octombrie a fost semnat contractul şi acum suntem în procedura de obţinere a aprobării tranzacţiei de către autorităţi, respectiv de către autoritatea europeană de concurenţă, cu participarea autorităţii de concurenţă din România, şi aprobarea în CSAT", a spus Safar.

El a menţionat că toate aceste proceduri se află în derulare. "Aşteptările realiste sunt pentru prima jumătate a anului viitor", a adăugat oficialul CEZ.

CEZ Group a anunțat luna trecută că a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA).

"CEZ Group şi MIRA au ajuns la un acord de vânzare care priveşte toate cele 3 segmente de afaceri incluse în tranzacţie: distribuţia de energie electrică, furnizarea de energie şi portofoliul operaţional de energie regenerabilă. Cele 7 companii vizate de tranzacţie sunt: Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România. CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) şi servicii energetice (High-Tech Clima)", au anunțat cehii.

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură din lume, și este parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piaţă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO