1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Macromex a finalizat construcția celui mai înalt depozit de produse congelate din Europa

Macromex, cel mai mare importator şi distribuitor de produse congelate şi refrigerate din România, a finalizat construcția celui mai înalt depozit High-Bay din ţară, în urma unei investiţii de 17 milioane de euro. 

06 feb, 2014 | | ECONOMICA.net

Centrul de distribuție din Câmpia Turzii, denumit Edenia Distribution Center, după cel mai important brand de produse congelate deținut de Macromex, urmează să intre în funcțiune în luna aprilie a acestui an, după finalizarea perioadei de probe, se arată într-un comunicat de presă al companiei. 

Investiția totală, care s-a ridicat la suma de 17 milioane de euro, a fost susținută din resurse proprii însoțite de o finanțare acordată de către BCR. 

Construcţia ocupă o suprafață de 6.900 mp, are o capacitate de stocare de 17.000 paleţi și este formată din mai multe zone cheie: depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleţi, zona de picking, zona de triere și expediție paleţi. În toate aceste spații se operează la o temperatură constantă de -25 OC, asigurându-se astfel păstrarea lanțului de frig pe întreg fluxul operațional.

Depozitul High-Bay, una dintre cele mai importante zone ale complexului logistic, are o înălțime de 42 m și 16 nivele de depozitare, cu o capacitate de stocare de 15.600 de paleţi. Este unicul depozit High-Bay cu temperatură controlată din România și este complet automatizat. Trei macarale automate, speciale, adaptate la condițiile de temperatură, echipate cu camere cu vedere de noapte, deservesc non-stop locațiile depozitului. Ele sunt de cinci ori mai eficiente decât stivuitoarele clasice.

Edenia Distribution Center are ca scop principal stocarea și distribuirea în zona de nord-vest a produselor din portofoliul Macromex, inclusiv cele produse la fabrica de pâine congelată La Lorraine, aflată în același parc industrial.

Macromex este unul dintre cei mai mari jucători din industria de food din România. Compania are în portofoliu o serie de branduri proprii: Edenia, La Strada, Corso, Gruia, Azuris, Casa Gruia, dar și brandurile partenere - La Lorraine, Dr. Oetker, President, Akadia, Philadelphia, Farm Frites, Mars.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO