Macromex, proprietarul Edenia, vizează ca 30% din business să fie online până la finalul lui 2024. Compania va lansa un marketplace B2B pentru HoReCa și retail

11 12. 2023
ecommerce

„La Macromex, căutăm întotdeauna cei mai buni furnizori pentru a asigura servicii și produse de cea mai bună calitate. De aceea, analizând diverse soluții pentru construirea platformelor pe care le dorim, am văzut în VTEX soluția potrivită pentru clienții noștri și care practic ne oferă funcționalitățile de care aveam nevoie pentru a conecta producătorii locali cu restaurantele.

Toate aceste capacități sunt active valoroase pentru proiectele noastre deoarece ne așteptăm ca 30% din întregul business Macromex să fie online până la final de 2024, respectiv ca 60% din business-ul nostru să fie online dacă ne referim exclusiv la segmentul de comerț tradițional și industria ospitalității. Astfel, pentru noi, VTEX nu este doar un furnizor de servicii IT, ci este un partner care ne ajută să devenim un jucător important în comerțul digital din România”, adaugă Albert Davidoglu, CEO Macromex. 

Astfel, prin trecerea de la o platformă de o complexitate mai scazută  la un întreg ecosistem cu funcționalități moderne, cum este platforma VTEX, Macromex se diferențiază de competiție, reușind să scaleze și să devină una dintre principalele destinații de achiziție online pentru clienții din HoReCa și retail.

Alături de VTEX, Macromex a dezvoltat două magazine online  B2B – Bocado.ro, dedicată specialiștilor din HoReCa, și Mercadi.ro, dedicată resellerilor – proprietarilor de magazine alimentare. În 2021, primul an de la lansare, Macromex a tranzacționat peste 20 de milioane de euro prin cele două noi canale online de vânzare. 

După implementarea magazinelor online, Macromex continuă procesul de digitalizare alături de VTEX, prin lansarea unui marketplace integrat în cele două platforme. Primii selleri din industria alimentară vor fi listați în noul marketplace B2B, Bocado.ro, până la final de 2023, oferind astfel clienților din HoReCa posibilitatea de a adăuga în aceeași comandă produse de la furnizori diferiți, beneficiind de o eficientizare a procesului de aprovizionare.