„Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa” se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul de animaţie "Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa/ Madagascar 3: Europe's Most Wanted" se menţine pe prima poziţie în box office-ul nord-american, pentru a doua săptămână consecutiv, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.
Economica.net - lun, 18 iun. 2012, 13:02

Cel de-al treilea opus din franciza „Madagascar”, regizat de Eric Darnell, a obţinut încasări de 35,5 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada, de vineri până duminică. Beneficiind de vocile actorilor Ben Stiller şi Chris Rock, această nouă expediţie rocambolescă îi poartă pe eroii evadaţi de la o grădină zoologică newyorkeză spre un circ ambulant prin Europa.

Filmul SF „Prometheus”, regizat de Ridley Scott, se menţine pe locul al doilea în box office-ul nord-american, în a doua săptămână de proiecţii pe ecranele nord-americane, cu încasări de 20,2 milioane de dolari. Această peliculă descrie călătoriile efectuate în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului de o echipă de exploratori spaţiali, interpretaţi de Charlize Theron şi Michael Fassbender, care descoperă un indiciu despre originea oamenilor de pe Terra.

Pe poziţia a treia s-a situat filmul „Rock pentru totdeauna/ Rock of Ages”, cu Tom Cruise în rolul principal, care în primul weekend de proiecţii pe ecranele din America de Nord a încasat 15 milioane de dolari.

Filmul „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman” a coborât de pe poziţia a treia pe a patra, cu încasări de 13,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Noua ecranizare a celebrei poveşti clasice este regizată de Rupert Sanders, le are în distribuţie pe actriţele Charlize Theron şi Kristen Stewart şi abundă în efecte speciale. În această peliculă, un vânător care a primit misiunea de a o răpi pe Albă ca Zăpada devine în cele din urmă protectorul ei, contrar scenariului clasic imaginat de fraţii Grimm.

Pe poziţia a cincea s-a situat comedia „That’s My Boy”, cu Adam Sandler în rolul principal, care a avut încasări de 13 milioane de dolari la sfârşitul săptămânii trecute.

Cel de-al treilea film din franciza „Men in Black”, care spune povestea unor agenţi secreţi aflaţi în luptă cu extratereştrii invadatori, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 10 milioane de dolari de vineri până duminică. Această comedie SF, regizată de Barry Sonnenfeld, îi are în distribuţie pe actorii Will Smith, Tommy Lee Jones, Emma Thompson şi Josh Brolin.

Lungmetrajul SF „Răzbunătorii/ The Avengers”, regizat de Joss Whedon – creatorul şi scenaristul serialului TV „Buffy, spaima vampirilor” şi scenaristul peliculei „Toy Story” -, a pierdut două locuri şi a coborât pe poziţia a şaptea, cu încasări de 8,8 milioane de dolari. Această peliculă a devenit cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Walt Disney, cu încasări totale de aproape 1,419 miliarde de dolari, ocupând locul al treilea în box office-ul mondial din toate timpurile.

Comedia „Hotelul Marigold/ The Best Exotic Marigold Hotel”, regizată de John Madden, a coborât o poziţie, până pe locul al optulea, cu încasări de 2,2 milioane de dolari. Având în distribuţie trei actori excepţionali – Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy -, filmul prezintă aventurile unor pensionari britanici care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel exotic din India, care arată mult mai bine în broşurile publicitare decât în realitate.

Comedia cu accente dramatice „Moonrise Kingdom”, cu Bruce Willis şi Bill Murray în distribuţie, a urcat o poziţie, până pe locul al nouălea, cu încasări de 2,1 milioane de dolari.

Comedia „Ce înseamnă să fii părinte/ What to Expect When You’re Expecting”, ce prezintă povestea a cinci cupluri care se pregătesc să devină părinţi, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 1,3 milioane de dolari. Filmul îi are în distribuţie pe Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Dennis Quaid şi Matthew Morrison.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...