1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Made in România: O navă de croazieră şi explorare polară este construită la Tulcea cu tablă de la combinatul ArcelorMittal din Galaţi

Grupul ArcelorMittal a anunţat, joi, că tabla navală produsă la combinatul siderurgic de la Galaţi este folosită în şantierul Vard din Tulcea, parte din grupul Fincantieri, pentru construcţia navei de explorare polară, cu propulsie hibridă, Le Comandant Charcot, scrie News.ro.

13 dec, 2018 | News.ro

Construcţia vasului de explorare polară Le Comandant Charcot a început oficial cu ceremonia tradiţională de tăiere a primei table, care a avut loc pe 6 noiembrie. Nava va fi construită la Şantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri, scrie News.ro.

"Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei “Le Comandant Charcot”. Am pus la punct soluţii tehnice şi comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi şi dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră şi de cercetare ci şi un punct de referinţă în privinţa respectării mediului înconjurător", a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bogdan Grecu.

Nava va fi operată de firma franceză Ponant, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră cât şi ca laborator ştiinţific destinat unor misiuni operaţionale şi de cercetare oceanografică.

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăşi standardele de mediu stabilite în reglementările internaţionale. Astfel, Le Comandant Charcot va avea o propulsie hibridă: electrică, dar şi pe gaz natural lichefiat.

”Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocaţie, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean - Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expediţiilor polare franceze ", a explicat Ponant.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO