1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

MADR: Mai mult de jumătate dintre fermierii eligibili pentru ANT în zootehnie şi-au primit subvenţiile

Mai mult de jumătate dintre cei 114.000 de fermieri eligibili pentru Ajutoarele Naţionale Tranzitorii în sectorul zootehnic şi-au primit subvenţiile, în sumă totală de 35,2 milioane de euro, după numai o zi de la debutul plăţilor, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

07 mar, 2017 | Agerpres

Şeful de la Agricultură, Petre Daea, se interesează personal dacă banii intră în conturile beneficiarilor, conform calendarului stabilit, marţi fiind rândul unui agricultor din judeţul Brăila, care a primit telefonic 'vestea' că deja i-au fost transferate sumele în cont, precizează MADR.

Potrivit sursei citate, până în prezent, au fost alimentate conturile pentru 64.616 fermieri cu suma de 35,27 milioane de dintr-un total de 114.000 de beneficiari eligibili pentru Ajutoarele Naţionale Tranzitorii în sectorul zootehnic.


Ministrul Agriculturii a anunţat recent că plăţile vor începe în data de 10 martie, dar banii au început de luni să intre în conturile beneficiarilor, cu trei zile înainte de data stabilită iniţial. Anul trecut aceste subvenţii au fost plătite abia în luna august.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat luni autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat ajutoare naţionale tranzitorii (ANTZ) şi sprijinul cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic, plafonul total alocat celor şapte scheme de sprijin fiind de circa 311,6 milioane de euro, respectiv 1,387 miliarde de lei.

Plata ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a sprijinului cuplat se efectuează în lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO