Madrid: Noi proteste ale angajaţilor din domeniul sănătăţii

Mii de medici şi infirmiere în halate albe au mărşăluit, duminică, în centrul Madridului, purtând pancarte pe care se putea citi "Sănătatea nu se vinde, ea se apără", protestând faţă de reducerile bugetare şi "privatizarea" serviciilor de sănătate, informează AFP.
Economica.net - lun, 10 dec. 2012, 12:10
Madrid: Noi proteste ale angajaţilor din domeniul sănătăţii

Începând cu săptămâna trecută, 75.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au fost chemaţi la greve şi proteste, de către sindicatele lor.

„Nu, nu privatizării”, „Sănătate publică!”, scandau protestatarii, purtând pancarte pe care scria „NU”, decupat dintr-o pereche de foarfece, pentru a spune „nu” reducerilor bugetare, adoptate la Madrid (condus de puterea de dreapta).

Numeroşi medici susţin că au ieşit în stradă pentru prima dată în cariera lor, fiind îngrijoraţi de degradarea calităţii serviciilor medicale, din cauza „privatizării” sectorului de sănătate, decizie luată de Guvernul regional.

„Eu cred că atacul asupra Sănătăţii este o ruşine. I-am votat pe cei de la Partidul Popular (PP) la ultimele alegeri, dar este clar că nu o voi mai face la următoarele”, afirmă Javier Perez, un medic în vârstă de 43 ans, arborând o pancartă „Înainte, noi votam PP” (Partid de dreapta).

„Ei ar trebui să reducă numărul de funcţionari, politicieni şi posturi din administraţie ” în locul celor din domeniul sănătăţii, a adăugat el.Juana Vargas, în vârstă de 55 de ani, medic la spitalul Puerta de Hierro, din nord-vestul Madridului, este la fel de nemulţumintă.

„Cu privatizarea vor exista mai puţini bani pentru pacienţi şi mai puţine mijloace. Vom ajunge o ţară din lumea a treia, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”, s-a plâns ea.

Protestatarii sunt împotriva reducerilor bugetare din sectorul sănătăţii şi privatizării a şase spitale, 27 de clinici din cele 270 din regiune, măsuri planificate pentru anul 2013.

Aceste măsuri se adaugă celor ale Guvernului lui Mariano Rajoy (PP), care intenţionează să economisească şapte miliarde de euro pe an în domeniul sănătăţii, efort care afectează finanţele regiunilor responsabile de acest buget.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...