1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Maduro învestit nou preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro a fost învestit vineri nou preşedinte al Venezuelei, după ce a depus jurământul în faţa Adunării Naţionale la Caracas, succedându-i defunctului lider socialist Hugo Chavez, informează AFP.

20 apr, 2013 | Agerpres

"Jur să respect Constituţia în numele poporului venezuelean, jur în numele memoriei eterne a +Comandantului Suprem+", a declarat Maduro, ales pentru un mandat de şase ani.

Maduro, care a primit eşarfa prezidenţială de la preşedintele Adunării, Diosdado Cabello, şi una din fiicele lui Chavez, Maria Gabriela, a jurat de asemenea "să construiască o patrie independentă şi dreaptă pentru toată lumea".

Nicolas Maduro, 50 de ani, a fost ales duminică cu 50,8% din voturi, faţă de 49% pentru candidatul opoziţiei, guvernatorul Henrique Capriles, care contestă rezultatele şi denunţă "nereguli".

În timpul ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte, concerte de tigăi şi oale au răsunat în mai multe cartiere ale capitalei, în semn de nemulţumire. Ca răspuns, guvernul a lansat focuri de artificii.

La cererea candidatului opoziţiei, Consiliul naţional electoral /CNE/ a anunţat vineri că va proceda la un audit al urnelor de la alegeri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO