MAE: Atenţionare de călătorie Slovenia – întârzieri la punctele de trecere a frontierei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că, urmare a măsurilor recente luate de statele vecine - Austria, Croaţia şi Ungaria - privind reintroducerea controalelor temporare la frontierele terestre, vor exista întârzieri la punctele de trecere a graniţei şi se va prelungi perioada de tranzitare auto şi feroviară a teritoriului sloven.
Economica.net - Dum, 18 oct. 2015, 19:39
MAE: Atenţionare de călătorie Slovenia - întârzieri la punctele de trecere a frontierei

Circulaţia rutieră, pe autostrăzile din Slovenia, este deschisă, dar vor exista disfuncţionalităţi din cauza creşterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliţiei slovene, a precizat MAE.

‘Având în vedere dinamica situaţiei, se recomandă cetăţenilor şi transportatorilor români să se documenteze asupra condiţiilor de călătorie şi a circulaţiei pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricţiilor existente, adoptarea unei conduite prudente şi respectarea semnelor şi avertizărilor de circulaţie, precum şi cu privire la alertele emise de autorităţile slovene’, se arată într-un comunicat de presă MAE, transmis duminică AGERPRES.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop (24h/7zile) de la centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet http://www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...