MAE: Autorităţile din Republica Elenă au revizuit condiţiile de intrare în ţară în contextul Covid 19

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă în contextul pandemiei de COVID-19 şi, începând de duminică, ora 6,00, până pe 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul acestei ţări va fi permisă cu respectarea cumulativă a unor condiţii.
AGERPRES - sâm, 18 dec. 2021, 17:11
MAE: Autorităţile din Republica Elenă au revizuit condiţiile de intrare în ţară în contextul Covid 19

Potrivit MAE, condiţiile sunt: completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă. Formularul este accesibil pe https://travel.gov.gr/#/; prezentarea, la intrarea pe teritoriul elen, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2.

Testul poate fi de tip PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau antigen (rapid), efectuat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Ambele tipuri de teste trebuie efectuate în laboratoare de referinţă din statul de origine sau de tranzit, ori în laboratoare publice sau private, certificate de autoritatea naţională din statul respectiv. Documentul care atestă rezultatul testării negative poate fi redactat în limbile greacă, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau rusă şi trebuie să includă numele şi prenumele persoanei, aşa cum este menţionat în documentul de călătorie (paşaport).

Sunt exceptaţi de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 minorii cu vârsta de până în 5 (cinci) ani.

Persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene şi sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate, algoritmic, la punctele de control al trecerii frontierei sau cele care se infectează în timpul şederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile (în cazul persoanelor nevaccinate), respectiv pentru o perioadă de 7 zile (în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă, cu condiţia trecerii unui număr de 14 zile de la ultima doză/doza unică) la reşedinţă sau în locaţii anume desemnate.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în caz de necesitate, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro. AGERPRES / (AS – autor: Petronius Craiu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Te-ar mai putea interesa și
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), deşi producătorii respectă în totalitate......
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul ...