MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară

Alţi 13 cetăţeni români vor fi aduşi în ţară din Turcia cu o aeronavă militară, în seara de marţi, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), transmite Agerpres.
AGERPRES - mar, 07 feb. 2023, 21:57
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară

Potrivit Ministerului român al Apărării, din grup fac parte o mamă cu doi copii, precum şi nouă studenţi şi profesorul coordonator. Ei au fost îmbarcaţi într-o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, la Adana, şi vor ajunge pe Aeroportul Otopeni.

Cei nouă studenţi şi profesorul coordonator erau cazaţi la un hotel din localitatea Kahramanmaraş, arată MAE.

Acest grup se adaugă celor opt cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi repatriaţi luni, după cutremurele din Turcia.

MAE reaminteşte că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara s-a deplasat luni în zona afectată de seisme, cu două autovehicule, în vederea acordării de asistenţă consulară, preluării grupului de cetăţeni români din Kahramanmaraş şi asigurării transportului acestora spre Adana.

Până la acest moment, au fost repatriaţi 21 de cetăţeni români.

Totodată, la nivelul Ambasadei României la Ankara mai sunt în atenţie situaţiile a două grupuri de studenţi Erasmus, precum şi alte solicitări punctuale de sprijin.

Este vorba de un grup compus din nouă cetăţeni români aflat în Kayseri. Dintre aceştia, cinci studenţi se vor deplasa spre Ankara, marţi, în vederea îmbarcării pe un zbor comercial către România. Celelalte patru persoane au decis să rămână în Turcia.

Un al doilea grup este format din şapte studenţi, aflat în Malatya, zonă puternic afectată în urma seismelor şi nu se poate deplasa spre Aeroportul din Adana. Personalul ambasadei este în dialog cu aceştia pentru identificarea unei soluţii de repatriere în perioada următoare.

Personalul Ambasadei României este în legătură cu reprezentanţii grupurilor în cauză, precum şi cu ceilalţi cetăţeni români care l-a contactat, în vederea identificării celor mai bune soluţii de sprijin.

Reprezentanţii Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, precizează MAE.

De asemenea, MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Te-ar mai putea interesa și
A doua școală modernizată în cadrul programului România Eficientă, susținut de Petrom, la Băicoi, Prahova, după o investiție de 1,6 mil. euro
A doua școală modernizată în cadrul programului România Eficientă, susținut de Petrom, la Băicoi, Prahova, după ...
OMV Petrom și Energy Policy Group (EPG) anunță finalizarea lucrărilor de renovare și reabilitare a Școlii Gimnaziale Liliești din localitatea Băicoi, derulate în cadrul programului România......
Investitorii se refugiază în aur de teama unei reacţii în lanţ în sectorul bancar. Cotaţia a depăşit pragul de 2.000 de dolari uncia
Investitorii se refugiază în aur de teama unei reacţii în lanţ în sectorul bancar. Cotaţia a depăşit pragul de 2.000 ...
Cotaţia aurului, propulsată de îngrijorările în creştere cu privire la sectorul bancar după preluarea la un preţ ...
Calea ferată Craiova – Caransebeș: Ofertele pentru primele două loturi, așteptate până pe 27 aprilie
Calea ferată Craiova – Caransebeș: Ofertele pentru primele două loturi, așteptate până pe 27 aprilie
CFR Infrastructură anunță startul oficial la licitația pentru primele două loturi de pe tronsonul Craiova - Drobeta ...
ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei, amenda maximă permisă
ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei, amenda maximă permisă
ANRE a sancționat Hidroelectrica cu 400.000 de lei pentru nereguli pe partea de furnizare, după cum arată un comunicat ...