MAE: România susţine revizuirea bugetului UE 2014-2020, dar fără diminuarea sumelor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a susţinut, marţi, în reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, că România este deschisă revizuirii în 2017 a bugetului UE pentru 2014-2020, dar fără diminuarea sumelor alocate statelor membre.
Economica.net - mar, 21 mai 2013, 19:26
MAE: România susţine revizuirea bugetului UE 2014-2020, dar fără diminuarea sumelor

„Ministrul de Externe a arătat că România este deschisă ideii unei revizuiri a Cadrului Financiar Multianual în anul 2017, cu respectarea prevederilor referitoare la luarea deciziilor (unanimitate) şi fără diminuarea sumelor prealocate Statelor Membre”, evidenţiază un comunicat transmis MEDIAFAX de MAE.

De asemenea, România sprijină demersurile propuse pentru menţinerea unităţii bugetare şi susţine adoptarea unei foi de parcurs privind sistemul resurselor proprii, cu condiţia ca aceasta să nu prejudece rezultatele ce vor fi obţinute.

În ceea ce priveşte măsurile menite a creşte flexibilitatea bugetului european, Titus Corlăţean a precizat că România sprijină posibilitatea de reportare de la un an la altul a marjelor neutilizate în cadrul plafoanelor de plăţi şi, de asemenea, poate susţine măsurile de finanţare în avans, cu prioritate în domenii precum crearea de locuri de muncă pentru tineri, evidenţiază comunicatul MAE.

Reprezentanţii ţărilor UE reuniţi marţi în reuniunea Consiliului Afaceri Generale au analizat stadiului negocierilor dintre Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul UE privind viitorul Cadru Financiar Multianual 2014-2020.

României îi revine pentru perioada 2014-2020 o alocare naţională de 39,8 miliarde euro, stabilită la Consiliul European din 8-9 februarie.

Parlamentul European a respins în 13 martie acordul dintre liderii statelor UE reuniţi la Consiliul European din februarie, eurodeputaţii considerând că acesta este unul de austeritate şi nu susţine reluarea creşterii economice. Parlamentul European a cerut mai multă flexibilitate pentru cadrul financiar multianual, posibilitatea revizuirii acestuia şi un sistem real de resurse proprii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...