Magazinele Cocor ar putea fi vândute fiecare în parte

Proprietarii centrului comercial Cocor vor să vândă fiecare spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii din Bucureşti, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu două luni unitatea a fost scoasă la vânzare.
Economica.net - lun, 24 sept. 2012, 15:15
Magazinele Cocor ar putea fi vândute fiecare în parte

În acest sens, acţionarii Cocor Bucureşti (COCR) vor discuta pe 9 octombrie, elaborarea unui studiu privind posibilitatea dezmembrării clădirii centrului comercial şi vânzarea suprafeţelor comerciale utile către chiriaşi sau alte persoane fizice sau juridice interesate. Preţul minim nu trebuie să fie mai mic de 5.000 de euro/mp şi poate ajunge la peste 50.000 de euro/mp pentru suprafeţe mai mici, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010, după un proces de modernizare.

Totodată, acţionarii sunt convocaţi în octombrie să discute ratificarea a două antecontracte de vânzare a două spaţii comerciale, unul cu o suprafaţă de 100,89 metri pătraţi la suma de aproape 2,1 milioane de euro, cu plata unui avans de 174.000 de euro şi diferenţa în 33 rate lunare a câte 58.000 de euro, iar celălalt, de 95 metri pătraţi la suma de 1,9 milioane de euro. Şi pentru acesta, se va plăti în avans circa 158.000 de euro şi diferenţa în 33 de rate lunare a câte 53.000 de euro.

Cocor Bucureşti a anunţat la sfârşitul lunii trecute că a vândut un spaţiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii cu aproape 3,98 milioane de euro, respectiv 20.348 euro/metru pătrat, preţ record pentru piaţa românească de retail.

Reprezentanţii Cocor nu au comunicat numele cumpărătorului, amplasamentul spaţiului respectiv sau destinaţia actuală a acestuia.

Acţiunea face parte din strategia companiei de a vinde câteva din proprietăţile imobiliare pe care le are în portofoliu pentru a lichida o parte din obligaţiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului în valoare de 18 milioane de euro luat în 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor.

Cocor Bucureşti a înregistrat în primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, în creştere de 4,6 ori faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut la jumătate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 17 septembrie, la un preţ de 117,8 de lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei era de 35,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...