Magazinele cu cele mai bune oferte la alimente. La hard discounter este mai scump decât la supermarket

Un studiu realizat de HiperCom pe baza ofertelor din cataloagele promoţionale ale marilor retaileri indică faptul că supermarketul poate fi mai ieftin decât hard-discounterul. Un coş compus din 11 produse alimentare de bază poate costa, dacă lum numai articole promovate, între 62,09 lei şi 64,84 de lei.
Alina Stanciu - vin, 01 aug. 2014, 21:01
Magazinele cu cele mai bune oferte la alimente. La hard discounter este mai scump decât la supermarket

Studiul Consumer Basket realizat de compania de monitoring HiperCom pe baza ofertelor prezentate în cataloagele marilor lanţuri de retail, indică faptul că preţul unui  coş de cumpărături compus din 11 alimente de bază  poate diferi semnificativ de la un lanţ de magazine la altul. Mai mult, cel puţin din datele aferente lunii iunie, reiese că poate fi mai ieftin să cumperi de la supermarket decât la hard discounter, ultimele fiind teoretic cele mai ieftine magazine. Mai precis, în perioada analizată, cel mai ieftin coş de cumpărături- de 62,09 lei, putea fi cumpărat din supermarketurile Billa, în timp ce la hard discounterul XXL Mega Discount coşul costa 64,32 lei. Cel mai ieftin hipermarket, Carrefour, „afişa” un preţ per coş de 64,84 lei. Menţionăm însă că între cele trei preţuri pot apărea diferenţe cauzate de faptul că în coş au fost puse branduri diferite, criteriul de selecţie fiind produsele cu cele mai bune preţuri din oferta prezentată în cataloage. 

Rewe, cel mai ieftin grup

Astfel, în luna iunie, magazinele Billa operate de grupul german de retail Rewe, au avut cele mai mici preţuri pentru produsele alimentare la ofertă, promovate prin cataloage. Din datele HiperCom, un coş format din 11 produse alimentare de bază costa 62,09 de lei, în timp ce la Mega Image acelaşi coş cu produse costa cu 6,55 de lei mai mult. Profi şi Carrefour Market, celelate lanţuri de supermarket prezente în studiu, cereau consumatorilor 53,54 lei şi respectiv 71,40 pentru un coş din care lipsesc însă câteva produse pentru care cele două companii nu au avut în perioada respectivă ofertă în catalog. Astfel, din coşul Profi lipsesc 5 produse(făină, orez, mălai,piept de pui, ouă), iar din cel al Carrefour Market 2 produse(margarina şi mălaiul).

Carrefour, lider pe segmentul hipermarketurilor

Pe segmentul de hipermarketuri, cele mai bune preţuri la produsele alimentare promovate prin cataloage le-a avut Carrefour. Aici, costul unui coş cu 10 produse (fără ou) se ridica la 64,84 de lei, în timp ce la Kaufland, un coş cu produse la promoţie, promovate prin catalog, din care lipseşte litrul de lapte, costă 63,58 de lei. Clienţii Cora ar fi dat în luna iunie pentru alimentele de bază (fără 1 kg de orez) 65,7 lei, în vreme ce la Real ar fi plătit 70,07 lei (zahăr,ulei,mălai şi ou). Menţionăm că Auchan nu a fost inclus în studiu pentru că nu îşi promovează produsele prin cataloage.

Dintre discounteri, cele mai atractive preţuri din iunie au fost prezente în catalogul XXL Mega Discount, parte a grupului german Rewe. În total, un coş de 11 produse alimentare de la XXL cistau 64,32 de lei, faţă de 65,78 la Penny, magazin operat de acelaşi Rewe Group.  

În coşul Hipercom au fost incluse următoarele: 1 litru de apă minerală, 1 kg de făină, 1 kg de zahăr,1 l de ulei de floarea soarelui,1 kg de orez,1 kg de mălai,1 litru de lapte,1 kg de margarină,1 kg de telemea, 1 kg de piept de pui,1 ou.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...