România, ţara în care discounterul Penny Market a bifat cea mai mare creştere de vânzări: 13% în 2013

Magazinele tip discount Penny Market din România,  operate de retailerul german Rewe, au raportat pentru 2013 acea mai mare creştere din grup, faţă de 2012. La nivel internaţional, cele 1.344 de unităţi Penny au vândut în valoare de 4 miliarde de euro.
Alina Stanciu - vin, 28 mart. 2014, 12:01
România, ţara în care discounterul Penny Market a bifat cea mai mare creştere de vânzări: 13% în 2013

Cele aproximativ 150 de magazine Penny Market din România, operate de retailerul german Rewe, au raportat pentru anul trecut o creştere a vânzărilor cu 13,8%, faţă de anul anterior, aceasta fiind cea mai mare creştere din  grup, se arată în raportul financiar al companiei aferent lui 2013. În 2012, reţeaua Penny Market avea o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de lei, cu 10,53% mai mult faţă de anul precedent.

Expansiune accelerată

Principalul motiv de creştere pentru Penny Market România se referă la o expansiune accelerată vizibilă cu precădere în ultima parte a anului trecut. Numai în decembrie 2013, retailerul a inaugurat 9 unităţi, astfel că a ajuns de la 136 la finele lui 2012 la 150, anul trecut.

În luna mai a anului trecut, compania a anunţat că a va accelera ritmul deschiderilor noi de la 15 magazine pe an la 20 de magazine pe an, că va  remodela unele unităţi existente şi că va achiziţiona terenuri. Investiţiile estimate pentru 2013-2014 se cifrau la peste 100 milioane euro.

Vânzări internaţionale de 4 miliarde de euro

La nivel internaţional, Penny a înregistrat un avans al încasărilor  de 3,1%, până la 4 miliarde de euro în Italia, Austria, Ungaria, Cehia, România şi Bulgaria, în contextul unui număr mai mare de magazine. Rewe avea anul tercut 1.344 de magazine Penny, cu 1,8% mai multe decât în 2012. Cea mai mare piaţă pentru magazinele de tip discount ale Rewe este Cehia, unde business-ul retailerului a ajuns la 1,12 miliarde de euro. Urmează Italia, cu afaceri de 1,06 miliarde de euro şi care a raportat creşteri ale vânzărilor de 6,6% în 2013 comparativ cu 2012.

Billa, dezvoltare similară cu cea din 2012

În ceea ce priveşte activitatea Billa România, parte a grupului, alături de XXL Mega Discount, „dezvoltarea a fost similară cu cea de anul trecut”. „Magazinele (Billa) din Bulgaria, România, Rusia, Slovacia, Cehia, Ucraina şi Croaţia au generat afaceri de 2,8 miliarde de euro, cu 8,3% mai mult comparativ cu anul precedent”, se arată în raportul financiar al companiei.

Rewe România a ajuns pe 27 martie la un număr de 80 de unităţi Billa, după ce au inaugurat primul magazin din Sebeş, judeţul Alba.

Business de 50 de miliarde de euro

La nivel de grup, afacerile companiei germane au crescut anul trecut cu 2,9% faţă de anul anterior, până la 50,6 miliarde de euro, pe fondul unui avans al afacerilor din comerţul alimentar atât în Germania cât şi la nivel internaţional. ” Afacerile magazinele Rewe din Germania au crescut peste nivelul pieţei de mai mulţi ani. În acelaşi timp, magazinele noastre Billa şi Penny din Europa aduc un aport important la creşterea generală a companiei”, a declarat Alain Caparros, CEO Rewe.

REWE Group este unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism. În prezent, 323.000 de angajați lucrează în cadrul REWE Group în 13 țări europene. Operează  aproximativ 15.700 de magazine.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...