Magazinele Real vând ultimele stocuri la promoţie. Se pregătesc să se transforme în Auchan GALERIE FOTO

Retailerul francez Auchan a închis deja, pentru reamenajare, prima unitate Real. În restul magazinelor, compania se pregăteşte de mari reduceri de preţ pentru a lichida toate stocurile.   
Alina Stanciu - mie, 02 oct. 2013, 21:11
Magazinele Real vând ultimele stocuri la promoţie. Se pregătesc să se transforme în Auchan GALERIE FOTO

La finele lunii trecute, pe 27 septembrie, tranzacţia dintre nemţii de la Metro Group şi retailerul francez Auchan, care a devenit astfel proprietarul a 20 de hipermarketuri Real, şi-a produs primele efecte asupra consumatorului român. Magazinul Real din Bulevardul Pallady a fost închis pentru remodelare, urmând să se redeschidă sub brandul Auchan, cel mai probabil în câteva săptămâni. Detalii aici 

Magazinele Real devin treptat Auchan. Care va fi primul rebranding

Urmează reduceri de preţ

Un cititor ECONOMICA.NET a transmis redacţiei mai multe imagini din magazinul Real situat în cartierul bucureştean Vitan din care reiese penuria de pe rafturi. Retailerul promite însă că, înainte de închiderea magazinelor, cu scopul de a le remodela,  vor fi reduceri semnificative de preţuri, în vederea lichidării stocurilor şi că produsele alimentare „din coşul zilnic” vor fi în continuare disponibile. „Foarte curând magazinul (Real Vitan n.red) intră în remodelare pentru a fi transformat în hypermarketul Auchan. În acelaşi timp, pregătim pentru clienţii noştri reduceri şi lichidări de stocuri la mii de produse. În permanenţă toate produsele de care este nevoie pentru coşul /consumul zilnic se regăsesc la raioanele magazinului în cantităţile necesare şi într-un sortiment variat. Ne aşteptăm zilnic la cumpărături clienţii cu cele mai tentante reduceri şi depunem toate eforturile pentru ca în cel mai scurt timp să punem la dispoziţia clienţilor cel mai bun magazin din zonă „, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai Real. 

Real dispare în Bucureşti

De altfel, cu marca de hipermarketuri Real se vor mai întâlni doar consumatorii din Arad, Constanţa, Oradea şi Suceava, în contextul în care magazinele din aceste oraşe au rămas în afara tranzacţiei Metro-Auchan şi sunt în continuare operate de nemţi.”Momentan suntem în proces de stabilire a calendarului de închidere (pentru remodelare n.red). Magazinul din bd Theodor Pallady este deja în proces de remodelare”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficiali ai Auchan. Aceştia nu au dorit să menţioneze care va fi data aleasă pentru deschiderea primul Auchan rebranduit.

Au început cu inventarul

De la 30 iulie, când Consiliul Concurenţei  a aprobat preluarea hipermarketurilor Real de către Auchan, cele două companii au anunţat pe rând diverse mişcări inerente tranziţiei. Astfel, pe 19 august, programul de funcţionare a cinci magazine Real din Bucureşti şi provincie a fost modificat pe motiv de inventar. Ulterior, pe 9 septembrie, oficialii Real au anunţat printr-un comunicat de presă că magazinele real,- din Arad, Constanţa Nord, Oradea Episcopia şi Suceava care nu au fost achiziţionate de grupul francez Auchan vor fi operate de o nouă companie controlată de grupul Metro, REAL HYPER MAGAZINE SRL. De asemenea,  noua entitate are şi o nouă pagină de web disponibilă la adresa www.real-hyper-magazine.ro .

Amintim că în noiembrie anul trecut, grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, anunţa achiziţia a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din România de la grupul german Metro, într-o tranzacţie de 1,1 miliarde euro care a vizat şi unităţile din Polonia, Ucraina şi Rusia.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...