Magazinul Cocor îşi ipotechează tot la BCR, inclusiv celebra faţadă media

Acţionarii Cocor Bucureşti (COCR), compania care operează cunoscutul magazin Cocor din Capitală, au aprobat programul dur de restructurare convenit cu BCR. Firma ipotechează aproape tot ce are şi va avea în viitzor, inclusiv faţada media a supermagazinului care îi poartă numele şi acceptă transferul unor atribuţii de conducere unei societăţi de management de proiect, de asemenea agreată de BCR.
Adrian N. Ionescu - lun, 17 iun. 2013, 13:47
Magazinul Cocor îşi ipotechează tot la BCR, inclusiv celebra faţadă media

Cocor Bucureşti (simbol bursier COCR) îşi ipotechează 9 spaţii comerciale în favoarea BCR, dar şi celebra „faţadă media“, cu care spera să dea lovitura în comerţul bucureştean, potrivit raportului trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, vor fi ipotecate şi toate creanţele actuale şi viitoare.

BCR nu a reuşit să vândă prin executare silită Cocor

Acţionarii Cocor Bucureşti (COCR) au mai fost de acord cu planul de rescadenţare şi prelungire până în 2015 a contractului de credit încheiat cu BCR în octombrie 2008.

BCR a fost de acord să mai reducă din dobânda actuală, compusă din media interbancară europeană Euribor pe 6 luni, plus 4,5 puncte procentuale pe an, până la Euribor / 6 luni +4%.

Una dintre condiţiile acordării creditului a fost transferul unor atribuţii de conducere unei societăţi de management de proiect, de asemenea agreată de BCR. De altfel, compania este reprezentată de Florea Popescu de la SC Popescu Management SRL.

Cocor are un contract de împrumut cu BCR de peste 14,9 milioane de euro şi va plăti 7 rate lunare, de câte 50.000 de euro, până la sfârşitul acestui an, apoi 12 rate lunare de câte 80.000 anul viitor şi alte 7 rate lunare, de câte 170.000 de euro, între ianuarie şi iulie 2015.

Până în iulie 2015, Cocor va trebui să-şi relanseze suficient de credibil afacerile, astfel încât să poată obţine un alt credit ca să ramburseze diferenţa de datorie de peste 12,4 milioane de euro (fără dobândă, principalul, n.r.), cel târziu în 31 iulie 2015.

Anul trecut, compania a raportat o pierdere netă de peste 16,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 12,1 milioane de lei, potrivit ECONOMICA.NET. Mai mult, la 31 decembrie anul trecut datoriile curente ale Cocor depăşeau activele curente cu peste 73,6 milioane de lei.

„Proiectul Cocor Department Store se doreşte a fi complet diferit de actualul model de shopping center, intenţionând să polarizeze piaţa produselor de calitate premium nu neapărat de lux prin ofertarea spre închiriere a spaţiilor comerciale în sistem Department Store direct către deţinătorii de branduri tip high end market sau către deţinătorii de francize pentru asemenea produse”, se specifică în raportul anual al companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...