1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Magazinul PIC din Oradea s-a vândut. Acum aparţine unei firme din Malta

Hipermarketul Pic din Oradea, care a aparţinut fraţilor Penescu a fost vândut către Western Logistics SRL, firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, unul dintre cele mai prestigioase companii din Malta. Se va transforma în spaţiu logistic.

16 ian, 2014 | ECONOMICA.net

La aproape doi ani de la intrarea PIC SA în faliment, compania fraţilor Penescu şi-a găsit un cumpărător pentru unul dintre cele patru hipermarketuri pe care lichiditorul judiciar încearcă din martie 2013 să le valorifice. Western Logistics SRL, firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, unul dintre cele mai prestigioase din Malta, ce acoperă o gamă largă de segmente de afaceri, incluzând dezvoltări imobiliare, distribuție, retail, publicitate, turism, producție a cumpărat magazinul din Oradea (16.850 mp) , informează un comunicat al PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul Pic SA. „Tranzacția s-a realizat in contextul unei piețe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cumpărătorul a fost găsit prin intermediul reţelei globale a PwC", a declarat Cristian Răvăşilă, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii, PwC România.

În scurt timp, Hipermarketul Oradea va fi reconvertit intr-un spațiu logistic. În acest sens noul proprietar a început deja demersurile de compartimentare şi închiriere, în întregime sau parţial, pentru companii interesate de producţie industrială, stocare şi distribuţie, logistică, dar şi pentru spaţii. „Suntem încântaţi de realizarea acestei tranzacţii. Considerăm că piaţa din România oferă perspective atrăgătoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, îndeosebi pentru parcurile logistice din vestul ţării care au acces rapid la piaţa Europei Centrale" a declarat Jonathan Diamantino, Managing Director al Western Logistics SRL.

Citeşte şi 

Ce au lăsat în urmă fraţii Penescu falimentând reţeaua Pic

Pic SA a intrat îninsolvenţă în 2009 şi mai deține încă patru hipermarketuri, la Pitești, Brăila, Călăraşi şi Craiova, aflate în diverse stadii procedurale de valorificare.

În 2011, omul de afaceri din Gorj, Nicolae Sarcină a preluat magazinele fraţilor Penescu, pentru a le rebrandui treptat în Succes. Era vorba despre un contract de chirie, ce urma să se transforme într-unul de vânzare cumpărare. A reuşit să facă rebrandingul a două magazine, pentru ca, în martie anul trecut, omul de afaceri să anunţe că renunţă la preluarea spaţiilor comerciale.

Detalii aici 

Magazinele PIC au fost scoase la vânzare de lichidator. Înţelegerea cu reţeaua Succes a picat

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO