Magazinul unde totul costă un leu cincizeci. A terminat marfa în două zile

Bine aţi venit în magazinul unde totul costă un leu cincizeci. Nu face parte din vreun mare lanţ de retail şi trebuie să vă grăbiţi pentru a profita de preţul unic - rămâne des fără marfă.
Economica.net - sâm, 06 feb. 2016, 10:22
Magazinul unde totul costă un leu cincizeci. A terminat marfa în două zile

Conceptul EasyFoodstore s-a deschis luni, 1 februarie, în Londra şi a fost nevoit să suspende activitatea miercuri şi joi, după ce a rămas fără marfă. Magazinul a fost redeschis vineri.

Fondat în nord-vestul Londrei de Sir Stelios Haji-Ioannou, fondatorul companiei aeriene low-cost EasyJet, EasyFoostore vinde 76 de produse, alimente de bază – ceaiuri, cafea, paste făinoase, biscuiţi sau fasole – şi practică un preţ unic, de 25 de pence (aproximativ 1,5 lei). Preţul este promoţional şi rămâne valabil toată luna februarie. De la 1 martie, preţurile vor creşte şi vor fi diferenţiate, dar patronul magazinului promite că totul va rămâne foarte ieftin. Produsele sunt oferite sub marca unică a magazinului, fără branding de la alte companii. Magazinul nu ţine produse proaspete, precum carne, peşte, legume sau fructe.

„Interesul consumatorilor a fost copleşitor. Ultimii clienţi (înainte de închiderea magazinului, miercuri, din lipsă de marfă – n.r.) au venit tocmai din Canterburry (aproximativ 100 de kilometri – n.r.). Am estimat că avem suficientă marfă pe inventar pentru două săptămâni, dar s-a vândut totul într-o zi şi jumătate”, a declarat pentru The Guardian purtătorul de cuvânt al EasyFoodstore.

Magazinul a fost înfiinţat sub sloganul „Fără mărci scumpe. Doar mâncare la preţuri oneste”.

Piaţa britanică a retailului de alimente a fost luată cu asalt de lanţuri germane de discount, precum Lidl şi Aldi, care au forţat marile reţele britanice de supermarketuri, precum Tesco, Sainsbury’s sau Morrisons, să reducă drastic preţurile şi cheltuielile şi să se repozişioneze pe piaţă.

Stelios Haji-Ioannou şi familia sa controlează 35% din acţiunile EasyJet, fiind cel mai mare acţionar al companiei de transport aerian low cost. Omul de afaceri vrea să extindă brandul „Easy” în alte sectoare, inclusiv cel auto, hotelier, imobiliar sau de fitness.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...