Magistrala 4 de metrou: În următoarele săptămâni va fi lansat în licitație tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul

Extinderea Magistralei 4 de metrou cu tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul va fi lansată la licitație în următoarele săptămâni, a declarat miercuri Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, cu ocazia punerii în funcțiune cu călători a celei mai noi stații din Capitală, Tudor Arghezi, pe M2.
Anemona Andone - mie, 15 nov. 2023, 12:33
Magistrala 4 de metrou: În următoarele săptămâni va fi lansat în licitație tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul

„În relația deosebită cu Metrorex, marcăm un alt moment important, în următoarele săptămâni vom ridica în SICAP, tot într-un proiect de parteneriat, tot împreună cu Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 și, bineînțeles, sub conducerea Metrorex, proiectul Magistralei M4 de metrou, Gara de Nord – Gara Progresul”, a declarat Daniel Băluță.

Potrivit lui, aceste parteneriate nu fac altceva decât să dezvolte Capitala, „să reducă din timpii pe care oamenii îi petrec zilnic spre serviciu, să reducă poluarea”.

Băluță a mai spus că în sudul Bucureștiului și în zona adiacentă din Ilfov au apărut mulți investitori, datorită dezvoltării infrastructurii. „Se dezvoltă facilități economice, nu doar ansambluri rezidențiale”, a subliniat primarul Sectorului 4.

Tronsonul Gara de Nord 2 – Gara Progresul va avea 13 stații și un depou suprateran nou construite, plus stația Gara de Nord 2 existentă.

– lungime traseu: circa 12 km
– număr stații: 13 + Depoul Progresul
– capacitate de transport: 50.000 călători/h și sens
– trrenuri (material rulant): 15 bucăți

Valoarea estimată a lucrării este de circa 7,2 miliarde de lei, fără TVA, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

În septembrie 2017, Metrorex a semnat cu asocierea româno – elveţiană Metroul SA – Amberg Engineering AG contractul pentru servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă de specialitate aferente studiului de pre-fezabilitate (SPF) şi studiului de fezabilitate (SF) pentru construcţia Liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresu, tronson Gara de Nord – Gara Progresu, în valoare de 19,71 milioane de lei, fără TVA.

Contractul pentru aceste studii este finanţat din fonduri elveţiene, în baza unui acord semnat în 2013 de reprezentanţi ai statului român cu oficiali elveţieni. Reprezentanţii Metrorex spuneau atunci că, odată cu finalizarea Magistralei 4 şi conectarea cu linia metroului de la Aeroportul Otopeni, Capitala va dispune de o diametrală de metrou pe axa Nord-Sud în lungime de circa 33 km şi 28 de statii cu puncte intermodale de transport.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...