Magistrala 5 de metrou: A fost semnat contractul pentru proiectarea secțiunii Eroilor – Iancului

Vineri, 29 octombrie, a fost semnat contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor - Iancului din Magistrala 5 de metrou, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Ion Dobreanu - vin, 29 oct. 2021, 12:45
Magistrala 5 de metrou: A fost semnat contractul pentru proiectarea secțiunii Eroilor - Iancului

„Această secțiune va asigura legătura între Estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor”, a scris pe pagina proprie de Facebook oficialul din Transporturi.

Secțiunea Eroilor – Piața Iancului va avea o lungime de 5,4 km și, pe lângă stația Eroilor, va avea șase stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii, potrivit lui Scrioșteanu.

ECONOMICA.NET a scris încă de joi că asocierea 3TI Progetti Italia-Metrans va semna contractul pentru proiectarea liniei M5, Eroilor-Iancului, după ce Curtea de Apel București a respins definitiv contestația formulată de Metroul SA.

Metrorex a lansat pe 29 iunie 2019 licitația pentru „Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului”. Valoarea estimată a contractului este de 70 de milioane de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

UPDATE 15:55

Metrorex a anunțat la rândul său că a fost semnat contractul de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului.

„Metrorex S.A. în calitate de Beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, în baza contractului de finanțare nr. 94, din data de 25.07.2017, au semnat, astăzi 29.10.2021 cu Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding Srl & METRANS Engineering SRL, contractul de prestări ”, se arată în comunicatul Metrorex.

Valoarea contractului de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului este de 39,66 milioane de lei la care se adaugă TVA, respectiv 7,53 milioane de lei, rezultând un total de 47,19 milioane de lei cu TVA.

Proiectul își propune continuarea realizării obiectivului de investiții de interes național Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, pe următoarea secțiune Eroilor (PS Operă) – Universitate – Piața Iancului.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Magistrala 5 de metrou realizează legatura V-E între cartierul Drumul Taberei, un areal cu caracter dominant de locuire și Pantelimon, zonă cu un caracter rezidențial pronunțat, în arealul căreia se gasește Stadionul Național. De asemenea, creeaza o conexiune directă dintre aceste două zone rezidențiale și centrul orașului.

Te-ar mai putea interesa și
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand este, ca și anul trecut, Mercedes-Benz....
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele ...
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări ...
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...