Magistrala 5 de metrou: A fost semnat contractul pentru proiectarea secțiunii Eroilor – Iancului

Vineri, 29 octombrie, a fost semnat contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor - Iancului din Magistrala 5 de metrou, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Ion Dobreanu - vin, 29 oct. 2021, 12:45
Magistrala 5 de metrou: A fost semnat contractul pentru proiectarea secțiunii Eroilor - Iancului

„Această secțiune va asigura legătura între Estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor”, a scris pe pagina proprie de Facebook oficialul din Transporturi.

Secțiunea Eroilor – Piața Iancului va avea o lungime de 5,4 km și, pe lângă stația Eroilor, va avea șase stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii, potrivit lui Scrioșteanu.

ECONOMICA.NET a scris încă de joi că asocierea 3TI Progetti Italia-Metrans va semna contractul pentru proiectarea liniei M5, Eroilor-Iancului, după ce Curtea de Apel București a respins definitiv contestația formulată de Metroul SA.

Metrorex a lansat pe 29 iunie 2019 licitația pentru „Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului”. Valoarea estimată a contractului este de 70 de milioane de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

UPDATE 15:55

Metrorex a anunțat la rândul său că a fost semnat contractul de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului.

„Metrorex S.A. în calitate de Beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, în baza contractului de finanțare nr. 94, din data de 25.07.2017, au semnat, astăzi 29.10.2021 cu Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding Srl & METRANS Engineering SRL, contractul de prestări ”, se arată în comunicatul Metrorex.

Valoarea contractului de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului este de 39,66 milioane de lei la care se adaugă TVA, respectiv 7,53 milioane de lei, rezultând un total de 47,19 milioane de lei cu TVA.

Proiectul își propune continuarea realizării obiectivului de investiții de interes național Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, pe următoarea secțiune Eroilor (PS Operă) – Universitate – Piața Iancului.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Magistrala 5 de metrou realizează legatura V-E între cartierul Drumul Taberei, un areal cu caracter dominant de locuire și Pantelimon, zonă cu un caracter rezidențial pronunțat, în arealul căreia se gasește Stadionul Național. De asemenea, creeaza o conexiune directă dintre aceste două zone rezidențiale și centrul orașului.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...