Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa

Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa de către asocierea Alsim Alarko - Makyol, constructorul desemnat pentru aceste lucrări.
Anemona Andone - mie, 24 apr. 2024, 21:31
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa

Execuția pereților mulați reprezintă o etapă-cheie în cadrul proiectării și execuției lucrărilor de structură de rezistență pentru Secțiunea de Sud, Lotul 1.1., 1 Mai – Tokyo, pentru noua Magistrală 6 de metrou, au explicat reprezentanții Metrorex, pe pagina de Facebook a companiei.

Potrivit lor, aceasta este o etapă premergătoare excavărilor cu TBM-uri (Tunnel Boring Machines) – utilajele care vor săpa tunelurile subterane.

Metrorex a prezentat stadiul lucrărilor și pe restul șantierului:

 

– La organizarea de șantier principală, din apropierea Aeroportului Băneasa, au fost executate lucrări de betonare fundații, umplutură și montare containere de șantier și lucrări pentru instalația electrică;

– La viitoarea stație Tokyo, s-au efectuat săpături, montări de tuburi de protecție și teste de etanșeitate;

– La interstația Tokyo – Aeroport Băneasa continuă sondajele de utilități;

– La viitoarea stație Gara Băneasa au fost executate săpături de sondaje, excavații, săpături pentru grinda de ghidaj, execuție și betonare grindă de ghidaj;

– La interstația Piața Montreal – Gara Băneasa s-au efectuat săpături pentru sondajele de utilități;

– La viitoarea stație Piața Montreal s-au efectuat lucrări la grindele de ghidaj și probe de laborator pentru beton;

– La viitoarea stație Pajura au fost efectuate excavații, armări, betonări ale grindelor de ghidaj de la diverse axe și au fost instalați peste 23 de metri liniari de cofraje pentru grinzile de ghidare;

– La viitoarea interstație 1 Mai – Pajura au continuat sondajele pentru rețele de utilități;

„Prin jurnalul de șantier ne dorim să vă oferim constant informații actualizate despre progresul lucrărilor noii Magistrale M6. Traficul nu este restricționat pe niciuna dintre porțiunile de lucru. Magistrala 6 este un proiect pentru România”, au mai spus reprezentanții Metrorex.

Excavările la Magistrala 6 vor începe de la viitoarea stație Tokyo

Secțiunea Sud (Lotul 1.1) reprezintă segmentul cuprins între stațiile 1 Mai (existentă) – Tokyo și are un traseu de 6,6 km.

„Suntem pregătiţi să demarăm lucrările la noua Magistrală 6, pentru execuţia lucrărilor de structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo.

Pentru început, prezenţa şantierului se va face simţită la suprafaţă, iar noi vom face tot posibilul ca disconfortul inerent creat de lucrări să fie resimţit la minim de participanţii la trafic şi de cei din vecinătatea şantierului. După pregătirea terenului de lucru şi implementarea organizării de şantier, vor începe lucrările în subteran.

TBM-urile vor începe excavările, de la staţia Tokyo, Aeroport Băneasa, Gara Băneasa”, a afirmat în decembrie anul trecut Ertugrul Aydin, reprezentantul antreprenorului, citat de Agerpres.

Pe lângă stația 1 Mai (existentă), secțiunea Sud cuprinde șase stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

Magistrala M6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne și va cuprinde 12 stații.

Valoarea totală a contractului de finanţare pentru Magistrala 6 este de 6,33 miliarde de lei, din care valoarea totală a cofinanţării UE este de 2,36 miliarde de lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, mai preciza Metrorex.

Te-ar mai putea interesa și
Sindicatele din administraţie critică ordonanţa privind majorările salariale şi anunţă acţiuni de protest
Sindicatele din administraţie critică ordonanţa privind majorările salariale şi anunţă acţiuni de protest
Federaţia Sindicatelor din Administraţie critică proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, apreciind că Guvernul......
Cometex deschide parcul de retail de la Giurgiu, după investiții de 27 de milioane de euro
Cometex deschide parcul de retail de la Giurgiu, după investiții de 27 de milioane de euro
Cometex, compania specializată în dezvoltarea de parcuri comerciale, anunță deschiderea celui mai mare și modern centru ...
Ratingurile statelor emergente au, în sfârşit, şanse de îmbunătăţire – analiză
Ratingurile statelor emergente au, în sfârşit, şanse de îmbunătăţire – analiză
Din Brazilia, Nigeria şi Turcia şi până la unele dintre cele mai riscante state emergente, precum Egipt şi Zambia, sunt ...
Directorul Renault confirmă că VW şi Renault au pus capăt discuţiilor cu privire la un model Twingo electric
Directorul Renault confirmă că VW şi Renault au pus capăt discuţiilor cu privire la un model Twingo electric
 Constructorul auto francez Renault şi rivalul german Volkswagen au pus capăt discuţiilor pentru a dezvolta în comun ...