1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Magnatul Comănescu a cumpărat trei noi nave Made in China şi „sparge” pragul de 1 miliard de dolari

Cele trei nave sunt producţie 2014 şi se află în drum către România. Ele sunt destinate operaţiunilor din Marea Neagră. Odată cu cele trei nave chinezeşti, flota Grup Servicii Petroliere ajunge la 13 vase şi şapte platforme mobile de foraj, în valoare totală de peste 1 miliard de dolari.

05 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Grup Servicii Petroliere, companie ce aparţine omului de afaceri Gabriel Comănescu, a achiziţionat trei noi nave ce prestează servicii suport pentru platformele marine de foraj şi urcă numărul deţinut de nave şi platforme de foraj la 20, cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de dolari.

Navele măsoară 87 de metri în lungime şi 18 metri lăţime, au o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, o masă de 5.000 de tone deadweight şi un echipaj de 52 de persoane. Vasele sunt echipate pentru transportul echipamentelor necesare pe platformele de foraj, alimentelor, precum  şi a altor produse speciale. Numele celor trei noi vase sunt GSP Altair, GSP Centaur şi GSP Pegas . Ultima este echipată cu o macara electric hidraulică cu o capacitate de 100 de tone, pretabilă pentru operaţiuni submarine. Macaraua este proiectată să funcţioneze în condiţii meteo extreme, de la – 20°C la + 45°C.

Toate cele trei vase ce au intrat în portofoliul GSP au fost contruite în China, pe şantierul Fujian Mawei  Shipbuilding. Potrivit lui Radu Petrescu, director de comunicare GSP, navele sunt destinate, în primă fază, activităţilor din Marea Neagră.


Odată cu recepţia acestor trei noi vase, flota GSP a ajuns să cuprindă 7 platforme MODU de foraj offshore şi 13 nave pentru servicii-suport.

“Vom continua să ne extindem flota şi să ne întărim poziţia în regiune”, spun reprezentanţii companiei constănţene.

Flota GSP este relativ nouă. Cel mai vechi vas a fost fabricat în 1993, iar cea mai veche platformă  , în 1984. Potrivit estimărilor din piaţă, întreaga flotă a GSP, nave plus platforme, ar valora peste 1 miliard de dolari.

Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 600 de milioane de euro.Are afaceri în servicii conexe industirei petroliere, în fabricarea echipamentelor pentru industria petrolului şi a gazelor, transport maritim şi turism.
Baza afacerii lui Comănescu a constituit-o achiziţa de la Petrom a şase platforme mobile de foraj pe care a plătit  circa 150 de milioane de dolari, după ce compania petrolieră a fost cumpărată de OMV.

În portofoliul GSP se numără giganţi mondiali precum Gazprom, Pemex, E.ON, BASF și TPAO . Compania înregistrează anual afaceri ce depăşesc 200 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO