1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Magnatul Comănescu pune piciorul în Nigeria şi ţinteşte proiecte de 500 de milioane de dolari

GSP înfiinţează o filială locală şi negociază pentru preluarea de proiecte în valoare de 500 de milioane de dolari.

13 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Grup Servicii Petroliere, compania deţinută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, va înfiinţa o filială în Nigeria şi ţinteşte derularea de proiecte de 500 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat. „Avem discuţii avansate cu parteneri locali şi suntem în curs de a înfiinţa o filială a GSP în Nigeria. Ne interesează construcţia de oleoducte şi alte proiecte offshore ce vor începe în T1 2016. Negociem cu firme similare locale ce ne vor oferi suport pentru aceste proiecte”, a spus Comănescu.

Industria ţiţeiului şi a gazului din Nigeria este cea mai mare din Africa. În 2014, contribuţia acestui sector s-a ridicat la 14% din PIB. Rezervele dovedite de ţiţei ale Nigeriei sunt estimate a fi între 16 şi 35 de miliarde de barili iar investiţiile în acest sector se vor ridica la 200 de miliarde de dolari în următorii 10 ani.
GSP efectuează lucrări offshore pentru industria petrolieră. Compania constănţeană are o flotă de 13 nave şi 7 platforme mobile de foraj, în valoare de 1 miliard de dolari.

Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 600 de milioane de euro.Are afaceri în servicii conexe industirei petroliere, în fabricarea echipamentelor pentru industria petrolului şi a gazelor, transport maritim şi turism.
Baza afacerii lui Comănescu a constituit-o achiziţa de la Petrom a şase platforme mobile de foraj pe care a plătit  circa 150 de milioane de dolari, după ce compania petrolieră a fost cumpărată de OMV.

În portofoliul GSP se numără giganţi mondiali precum Gazprom, Pemex, E.ON, BASF și TPAO . Compania înregistrează anual afaceri ce depăşesc 200 de milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO