Maguay lansează noile servere Maguay eXpertServer, bazate pe cea de-a 3-a generație Intel Xeon Scalable

Compania Maguay a anunțat joi prin intermediul unui comunicat lansarea noilor servere Maguay eXpertServer optimizate hardware pentru aplicații criptografice, AI și de securitate, unități care se bazează pe cea de-a 3-a generație Intel Xeon Scalable.
Ion Dobreanu - joi, 08 apr. 2021, 16:36
Maguay lansează noile servere Maguay eXpertServer, bazate pe cea de-a 3-a generație Intel Xeon Scalable

„Profesionalismul Maguay s-a reflectat nu doar prin calitatea produselor noastre, ci și prin viteza cu care am reușit, de peste 20 ani, să lansăm concomitent cu partenerul nostru Intel, cele mai noi soluții destinate mediului enterprise. Datorită strânsei colaborări cu departamentul lor de cercetare am avut și vom avea mereu cele mai noi tehnologii Intel integrate în soluțiile noastre, mereu din prima zi. Drept pentru care, anunțăm și astăzi, cu mândrie, noile servere Maguay eXpertServer bazate pe cea de-a 3-a generație de procesoare Intel Xeon Scalable”, a declarat Eduard Pughin, Operations Manager la Maguay.

Bazate pe procesul de fabricație Intel pe 10 nanometri (nm), cea de-a treia generație Intel Xeon Scalable beneficiază de până la 40 de nuclee per procesor și permit pentru noile Maguay eXpertServer un câștig de performanță mediu de până la 265%, comparativ cu generatia de servere de acum 5 ani.

Serverele acceptă până la 12 TB de memorie de sistem, până la 16 canale de memorie DDR4-3200 și până la 128 magistrale PCIe generația a 4-a. Noile procesoare Intel Xeon Scalable sunt optimizate pentru sarcini moderne care rulează atât în mediul local, cât și în mediul multicloud distribuit. Procesoarele oferă clienților o arhitectură flexibilă, inclusiv accelerare încorporată și capabilități avansate de securitate.

„Datorită optimizărilor și îmbunătățirilor aduse de cea de-a 3-a generație Intel® Xeon® Scalable, noile Maguay eXpertServer oferă o creștere semnificativă a performanței (în medie cu 46%) în comparație cu generația anterioară. Procesoarele adaugă, de asemenea, funcționalități noi – inclusiv Intel SGX pentru securitate încorporată și Intel Crypto Acceleration și Intel DL Boost pentru accelerarea procesărilor Artificial Intelligence. Aceste noi capabilități, asociate cu portofoliul extins de soluții validate pe scenarii de utilizare, vor permite clienților nostri să accelereze implementările în aplicații cloud, AI, HPC, conectivitate-comunicații și securitate”, a declarat Minodor Stanciu, Server & Storage Product Manager, Maguay.

Cele mai recente procesoare Intel Xeon Scalable oferă performanță, productivitate și simplitate procesarilor AI, care permit clienților să extragă informații din datele lor. Fiind singurele procesoare de datacenter cu accelerare AI încorporată, fac posibilă infuzarea AI în fiecare tip de procesare, de la aplicații edge până la comunicații și cloud. Cele mai recente optimizări hardware și software oferă performanțe mai mari comparativ cu generația Intel anterioară și performanțe de până la 1,5 ori mai mari într-un mix larg de 20 de tipuri de procesare AI față de competiție.

Cu sute de studii de cercetare și implementări de producție, plus capacitatea de a fi îmbunătățit continuu în timp, Intel SGX protejează codul și datele sensibile, prezentând cea mai mică suprafață de expunere la atacuri potențiale. Astfel, pot fi izolate și procesate până la 1 terabit de cod și date pentru a susține cerințele procesărilor uzuale. Combinate cu funcții noi, inclusiv Intel Total Memory Encryption și Intel® Platform Firmware Resilience, cele mai noi procesoare Intel Xeon abordează cele mai presante probleme contemporane de securitate a datelor.

Intel Crypto Acceleration oferă performanțe revoluționare într-o serie de algoritmi criptografici importanți. Companiile care rulează procesări intensive în criptare, cum ar fi comercianții online care procesează milioane de tranzacții ale clienților pe zi, pot beneficia de această capacitate pentru a proteja datele clienților fără a afecta timpul de răspuns al utilizatorilor sau performanța generală a sistemului.

Despre Maguay Computers

Maguay este unul dintre cel mai importanți producători români de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere și storage comercializate sub marca proprie. Conform IDC, în ultimii 10 ani Maguay este cel mai mare producător român de servere – fiind singura companie românească prezenta constant în Top 5 Server vendors.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...