1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Mai multe magazine Auchan din România, închise temporar din cauza unor probleme la case

Mai multe magazine Auchan din orașe din precum Timișoara și București au fost închise temporar din cauza unor probleme la sistemul de plată de la casele de marcat, au explicat pentru ECONOMICA.NET reprezentanții rețelei de hipermarketuri.

28 iun, 2019 | ECONOMICA.net

"Sunt afectate magazine din mai multe orașe printre care Timișoara și București. Este o problema a sistemului nostru (nu pot fi citite prețurile la casă - n.r.)", au spus reprezentanții Auchan.

Aceștia au promis că vor reveni cu o situație exactă a magazinelor închise. 

Şi la Brașov, cele două hipermarketuri sunt închise. Surse din rândul angajaţilor spun că, în această dimineaţă, au existat discrepanţe între preţurile de la raft şi cele care se înregistrau la casa de marcat. Acest lucru s-a întâmplat după un upgrade al sistemului informatic, scrie BizBrasov.ro.

Şi timișorenii care au dorit să meargă în prima parte a zilei la cumpărături în magazinele Auchan au avut surpriza de a le găsi închise, potrivit presei locale

„În momentul de față, ne confruntăm cu o serie de defecțiuni tehnice care fac ca sistemele din unele magazine Auchan să funcționeze intermitent. Pentru a nu impacta experiența clienților, activitatea magazinelor afectate de incident a fost suspendată temporar, până la remedierea problemelor. Întreaga noastră echipă lucrează intens la repunerea în funcțiune a sistemelor în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru inconveniente și vă mulțumim pentru înțelegere", a fost mesajul reprezentanților companiei.

UPDATE 19:30 Auchan infirmă ipoteza unui atac cibernetic

Mai multe magazine Auchan din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară nu au fost deschise vineri din cauza unei probleme legate de fluxurile de date interne, dar în scurt timp acestea vor fi repuse în funcţiune, a declarat Tiberiu Dăneţiu, director de marketing Auchan România, citat de Agerpres.

"Am constatat că avem o problemă cu fluxurile de date în această dimineaţă şi de aceea nu am deschis magazinele. Nu s-au transferat datele cum trebuie în cazul sistemelor de plată şi de aceea am preferat să nu deschidem magazinele ca să nu genereze probleme cumpărătorilor. Vrem să evităm astfel de lucruri pentru că în primul rând vrem să oferim serviciile standard cumpărătorilor noştri. Interesul nostru este clientul", a precizat Dăneţiu.

El a subliniat că toate echipele retailerului lucrează în zonele cu probleme pentru rezolvarea incidentului în cel mai scurt timp şi deschiderea magazinelor în cursul zilei de vineri.

Întrebat despre posibilitatea unui atac cibernetic, cum de altfel au apărut mesaje pe Facebook, Dăneţiu a menţionat că problema nu are nicio legătură cu acest lucru.

"Nu are nicio legătură. De regulă un atac informatic se întâmplă pe toată reţeaua, nu doar în câteva magazine. Este fix o problemă de fluxuri de date interne şi decizia noastră a fost de a nu deschide magazinele decât în condiţii bune pentru cumpărătorii noştri. De altfel avem şi mai multe magazine deschise", a subliniat reprezentantul Auchan.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO