Mai multe sindicate din CE Rovinari se opun înfiinţării CE Oltenia dacă motivul este privatizarea

Mai multe sindicate din cadrul Complexului Energetic Rovinari au anunţat, marţi, că se opun înfiinţării Complexului Energetic Oltenia dacă "singura motivaţie" a constituirii acestei noi structuri este privatizarea, susţinând că în actuala formă de organizare "angajaţii nu au avut probleme".
Economica.net - mar, 03 apr. 2012, 18:22
Mai multe sindicate din CE Rovinari se opun înfiinţării CE Oltenia dacă motivul este privatizarea

Lideri de sindicat din cadrul carierelor miniere Tismana I, Tismana II, Gârla, Benzi Magistrale şi Atelierul Mecanic au semnat un comunicat de presă în care solicită „o dezbatere în regim de urgenţă” în cadrul structurilor sindicale din care fac parte şi care, până acum, au susţinut fără reţinere înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia.

Sindicaliştii spun că, până în prezent, nimeni nu i-a informat despre avantajele, dezavantajele şi scopul pentru care termocentralele şi minele din Oltenia fuzionează pentru a forma noul complex energetic.

Liderii de sindicat cred că viitorul producător de energie nu le va garanta locurile de muncă în cazul unei eventuale privatizări, motiv pentru care declară că preferă formele actuale de organizare existente pe piaţă.

„Dacă singura motivaţie a constituirii Complexului Energetic Oltenia este privatizarea, anunţăm că ne opunem la constituirea acestui Complex întrucât, în actuala formă de organizare, angajaţii nu au avut probleme. Cerem să ni se explice de ce în actul de fuziune aprobat de Consiliile de Administraţie şi înaintat la Registrul Comerţului sunt luate de referinţă situaţiile financiare aferente anului 2010, cel mai slab an din istoria companiilor care fuzionează. Considerăm acesta ca un indiciu clar că se doreşte privatizarea pe un preţ mic, pentru că dacă s-ar fi luat în calcul situaţia anului 2011, un an mult mai bun decât 2010 din punct de vedere economic, s-ar demonstra că unităţile funcţionează bine în actuala formă de organizare”, se precizează în comunicatul de presă al sindicatelor din cadrul CE Rovinari.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a declarat pentru MEDIAFAX că oricând este loc pentru dialog şi că Federaţia pe care o conduce susţine în continuare înfiinţarea CE Oltenia.

„Voi discuta cu colegii mei, deşi noi am organizat tot felul de întâlniri, dezbateri, simpozioane, chiar şi acum două săptămâni, cu participarea lor, şi cred că asta spune tot. Probabil sunt mici neînţelegeri. Complexul Energetic Oltenia va fi funcţional de la 1 mai şi orice s-ar mai face de acum încolo nu mai poate bloca apariţia sa pe piaţă, aşa cum s-a întâmplat cu Electra”, a afirmat liderul sindical.

Înfiinţarea Complexul Energetic Oltenia a fost recent autorizată de Consiliul Concurenţei, compania urmând să fie formată prin fuziunea dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat că, în acest moment, tariful pentru gigacalorie pe care-l ...
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea mai expusă
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea ...
Provocările ce țin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au ...
Rafila: Legea privind impunerea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la sfârșitul anului
Rafila: Legea privind impunerea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la sfârșitul anului
Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la finele ...