Mai multe state europene şi-au rechemat ambasadorii din Iran

Franţa, Suedia şi Olanda şi-au rechemat pentru consultări ambasadorii din Iran, în urma violenţelor petrecute marţi la ambasada britanică din Teheran.
Economica.net - joi, 01 dec. 2011, 08:49

„Ţinând cont de încălcarea flagrantă şi inacceptabilă a Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice şi de gravitatea violenţelor, Parisul a decis chemarea la consultări a ambasadorului francez”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei franceze, Bernard Valero.

Decizii similare au anunţat Suedia şi Olanda, iar Italia analizează chiar posibilitatea închiderii ambasadei de la Teheran.

Premierul britanic, David Cameron, a ameninţat Iranul cu „măsuri foarte dure” în urma atacului „total scandalos” comis marţi la ambasada britanică din Teheran.

„Securitatea personalului diplomatic este principala noastră preocupare. Apoi examinăm posibilitatea luării unor măsuri foarte dure ca reacţie la comportamentul total scandalos şi ruşinos al iranienilor”, avertiza primul-ministru britanic.

Ambasada Marii Britanii din Iran a fost închisă, iar ministrul britanic de Externe, Wiliam Hague, le-a cerut diplomaţilor iranieni de la Londra să părăsească teritoriul britanic în 48 de ore.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...