Mai sunt 12 localităţi izolate în Buzău. Numărul lor s-a redus după suplimentarea utilajelor

Numărul localităţilor izolate de zăpadă din judeţul Buzău s-a redus după ce utilajele şi militarii mobilizaţi pentru salvarea oamenilor au fost suplimentaţi, în prezent oamenii din 12 localităţi buzoiene fiind blocaţi în nămeţi.
Economica.net - sâm, 11 feb. 2012, 10:20

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, sâmbătă dimineaţă, 12 localităţi sunt izolate, relatează Mediafax.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Buzău, au ajuns 14 utilaje mari trimise din sectoarele 3 si 4 ale Capitalei, dar şi de Uniunea Transportatorilor.

De asemenea, s-a suplimentat numărul militarilor şi jandarmilor care intervin pentru a-i ajuta pe oamenii din localităţile calamitate, fiind vorba despre 400 de jandarmi din Buzău şi Prahova, 150 de militari şi o sută de angajaţi ai unei firme de pază.

În continuare, în judeţul Buzău, sunt mii de oameni care nu mai au alimente şi apă.

Autorităţile au format echipe care vor merge în zonele Grebănu, Livada Mică, Livada Mare, Bălăceanu Roşioru şi Podgoria, pentru a-i ajuta pe localnici.

Populaţia se confruntă cu mari probleme: lipsa alimentelor, a medicamentelor, iar intervenţia Armatei şi a Ministerului de Interne trebuie să fie mai fermă. Îi transmit premierului că dacă asceastă luptă se opreşte în acest moment şi nu ne dă bani să dislocăm zăpada şi să o trimitem într-un loc anume, ne vom confrunta în primăvară cu mari inundaţii„, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu.

Totodată, mii de oameni nu au curent electric de aproape o săptămână. Potrivit şeful ISU Buzău, colonelul Danuţ Nicolae, sâmbătă dimineaţă, sunt 26 de localităţi nealimentate.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu urmează să ajungă, sâmbătă, în judeţul Buzău, pentru a verifica situaţia din zonele calamitate.

Şapte vole din sectoarele 3 şi 4, trimise în judeţul Buzău pentru a ajuta la deszăpezire

Prefectul Capitalei face apel către firmele de construcţii din Bucureşti, mai ales cele care au vole sau utilaje mari, să ajute la deszăpezire în Buzău, primarii sectoarelor 3 şi 4 dispunând deja trimiterea în acest judeţ a şapte vole.

Am discutat cu colegul meu de la Buzău, care mi-a transmis că cel mai mult ar avea nevoie de utilaje de deszăpezire. Fac, la rândul meu, un apel către firmele de construcţie din Capitală, mai ales cele care au vole sau utilaje mari de a trimite astfel de resurse în zonele în care oamenii au mare nevoie de acestea„, a declarat prefectului Capitalei Mihai Cristian Atănăsoaei, citat într-un comunicat al Prefecturii Bucureşti.

Totodată, la apelul prefectului Capitalei, în noaptea de vineri spre sâmbără şi sâmbătă dimineaţă, primarii sectoarelor 3 şi 4 au trimis în judeţul Buzău utilaje de deszăpezire şi personal care să lucreze pe aceste utilaje în schimburi. Este vorba de cinci vole de la sectorul 3 şi două vole de la sectorul 4.

Aceste utilaje vor rămâne în judeţul Buzău până la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor afectate.

Este extraordinar că, primarii sectoarelor 3 şi 4, oameni care au deszăpezit eficient sectoarele pe care le conduc, au dat dovadă de solidaritate şi au răspuns imediat apelulului meu de a ajuta buzoienii înzăpeziţi„, a mai spus Atănăsoaei.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...