Astăzi, Dusterul se înnoieşte

Dacia Duster, cel mai bine vândut model al grupului Renault, fabricat pe trei continente, se pregăteşte pentru prima schimbare după trei ani de zile, astăzi, pe 9 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Duster va fi echipat şi cu motorul de 1,2 litri TCe de 125 CP
Economica.net - lun, 09 sept. 2013, 06:26
Astăzi, Dusterul se înnoieşte

Duster 2014 va avea grila radiatorului modificată (noua grilă frontală va fi una de tip fagure), faruri şi lămpi stop noi, cu un design preluat de la Renault D Cross Concept.

– Un exterior mai modern şi un interior schimbat, cu tapiţerii noi (una din piele) şi o nouă planşă de bord, complet redesenată, dispune de o consolă centrală încadrată de două baghete verticale, scaune cu design nou, spătarul banchetei din spate a fost ranforsat, comenzi pentru geamuri pe uşi

 – Noua Dacia Duster aduce mai multe echipamente la acelaşi preţ: Dacia MEDIA NAV, regulator-limitator de viteză, asistenţă la parcarea cu spatele, sistem de control al traiectoriei (ASR-ESP) disponibil în serie, o reală evoluţie la nivelul calităţii percepute, un design nou şi o modularitate îmbunătăţită.

 – Un nou motor pe benzină, 1.2 TCe 125 CP, cu un consum de carburant de numai 6,0 l /100 km şi cu emisii reduse de CO2.

 – Noul Duster dispune de o garanție de 3 ani/100 000 km.

– Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® și prize USB și Jack.

 – Noua Dacia Duster oferă un spațiu interior sporit și un volum de încărcare al portbagajului ce poate atinge 475 litri (în funcție de versiune), precum și posibilitatea de a transporta obiecte de  până la 2,70 m lungime (cu bancheta spate rabatată). Spaţiile de depozitare disponibile la interior au un volum de până la 3,3 litri.

 – Noua tabletă de portbagaj permite un acces ușor la conținutul portbagajului.


„Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fără a renunţa la elementele de utilitate deja cunoscute”, a declarat într-un comunicat David Durand, director de design al gamei Dacia.

Noul model este echipat cu bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripţia Duster, iar clienţii au la dispoziţie noi jante de aluminiu de 16 inci cu aspect „dark metal” şi pneuri „mud and snow”, potrivit comunicatului.

În partea din spate, blocurile optice continuă linia stilistică a părţii frontale, cu elemente cromate. Ornamentul de eşapament este cromat, iar modelul prezintă noua inscripţie „4WD”.

Citeşte şi Un istoric al fenomenului Duster: De la primul SUV Dacia, la inspiraţie pentru japonezi

Duster a devenit cel mai bine vândut model al grupului Renault în acest an. În 2013 au fost vândute peste 155.729 de maşini în primele cinci luni ale anului, în creştere cu 59%, devansând modelul Clio IV (139.397), Megane (133.116) şi Sandero (124.918).

Doar uzina de la Mioveni a produs peste 400.000 de modele Duster din 2010 şi până în prezent. La un preţ mediu de 15.000 de euro, asta înseamnă peste 6 miliarde de euro. Grupul Renault comercializează modelul Duster sub brandul Renault şi în America de Sud (Brazili), Rusia şi Asia (India).

În Rusia, mai mult de jumătate din productia uzinei Renault de lângă Moscova este dedicată lui Duster. Duster a primit deja un facelift în Rusia şi este disponibil şi cu o cutie automată şi un motor de 2 litri. La fel şi în America de Sud.

Duster a cucerit şi Marea Britanie. SUV-ul spartan se vinde bine şi în Regatul Unit, iar doritorii sunt dispuşi să aştepte chiar şi şase luni pentru a intra în posesia unui model Duster.

Marca Dacia a înregistrat în prima jumătate a anului vânzări de 211.438 unităţi, în urcare cu 16,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, generând 16,2% din vânzările grupului.

Volumul vânzărilor grupului Renault la nivel mondial a scăzut cu 1,9% în prima jumătate a anului, de la 1,33 milioane la 1,3 milioane autovehicule.

Duster a înregistrat cea mai bună creştere la nivelul grupului, ajungând la 188.800 unităţi, în urcare cu 50%.

Renault D Cross Concept

Sursa foto: WorldCarFans.com, Automedia. Credit foto: S. Baldauf/SB-Medien

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Numărul utilizatorilor globali de smartphone a crescut cu 5,5 miliarde, în ultimii zece ani – Ericsson Mobility Report
Numărul utilizatorilor globali de smartphone a crescut cu 5,5 miliarde, în ultimii zece ani – Ericsson Mobility Report
Numărul utilizatorilor de smartphone a crescut cu 5,5 miliarde în ultimii zece ani, la nivel global, în timp ce traficul ...
Aproximativ 57% dintre părinţii români au un cont separat de economii pentru copii – studiu
Aproximativ 57% dintre părinţii români au un cont separat de economii pentru copii – studiu
Aproximativ 57% dintre părinţii români au un cont separat de economii pentru copii, 61% nu au redus sumele alocate copiilor ...
PwC: România poate face progrese mari la colectarea TVA prin informatizarea ANAF
PwC: România poate face progrese mari la colectarea TVA prin informatizarea ANAF
România se află din nou pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, potrivit unui raport ...