1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Astăzi se deschide circulaţia pe 14 kilometri din autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să dea miercuri în trafic circa 14 kilometri din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş. După ce pe 11 decembrie a recepţionat lotul Ungheni – Ogra construit de austriecii de la Strabag, astăzi, 12 decembrie, comisia merge pe lotul Ogra – Iernut al nemţilor de la Geiger, au spus pentru Economica.net reprezentanţii CNAIR.

11 dec, 2018 | ECONOMICA.net

"Acum ne întoarcem de la recepţia pe lotul Ungheni – Ogra şi analizăm datele. Mâine mergem pe lotul Ogra – Iernut şi la Iernut", a spus pentru ECONOMICA.NET Alin  Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

CNAIR a postat marţi imagini video cu recepţia lotului de peste 10 kilometri, construit de Strabag.

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR a anunţat încă de luni că marţi şi miercuri  urmează să fie recepţionaţi cei 14 kilometri de autostradă.

„Mâine şi poimâine se mai dau în trafic 14 kilometri. Acolo autostrada se termină într-un drum naţional. Apoi este o trecere la nivel cu calea ferată. Am luat legătura cu cei de la CFR, am găsit o soluţie inteligentă la barieră. Timpii de aşteptare vor fi foarte scăzuţi. Este o soluţie temporară. Sperăm că la anul vom avea pasaj peste calea ferată şi peste drum”, declara luni Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, într-un interviu pentru DCNews.

Şi Asociaţia Pro Infrastructură a transmis marţi că „astăzi și mâine comisiile de recepție vor fi prezente pe cele două loturi de 13,7 km între Iernut, Ogra și Aeroport Târgu Mureș, construite de Geiger, respectiv Strabag”.

Potrivit pasionaţilor de infrastructură, Poliția Rutieră și autoritățile implicate sunt de acord cu soluția giratoriului temporar executat fix în capătul autostrăzii (galerie foto), pe aliniament, la câțiva pași de trecerea (cu barieră) la nivel cu calea ferată.

Contractul pentru construirea celor 3,6 kilometri ai lotului Ogra - Iernut a fost atribuit constructorului german Geiger pentru suma de 55,78 milioane de lei.

Contractul pentru lotul de 10,1 kilometri Ungheni - Ogra a fost atribuit asocierii Strabag - Straco pentru suma de 251,35 milioane de lei. Ordinele de începere a lucrărilor pe cele două loturi au fost emise în 2016.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO