Astăzi se deschide circulaţia pe 14 kilometri din autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să dea miercuri în trafic circa 14 kilometri din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş. După ce pe 11 decembrie a recepţionat lotul Ungheni – Ogra construit de austriecii de la Strabag, astăzi, 12 decembrie, comisia merge pe lotul Ogra – Iernut al nemţilor de la Geiger, au spus pentru Economica.net reprezentanţii CNAIR.
Economica.net - mar, 11 dec. 2018, 13:47
Astăzi se deschide circulaţia pe 14 kilometri din autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii VIDEO

„Acum ne întoarcem de la recepţia pe lotul Ungheni – Ogra şi analizăm datele. Mâine mergem pe lotul Ogra – Iernut şi la Iernut”, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin  Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

CNAIR a postat marţi imagini video cu recepţia lotului de peste 10 kilometri, construit de Strabag.

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR a anunţat încă de luni că marţi şi miercuri  urmează să fie recepţionaţi cei 14 kilometri de autostradă.

„Mâine şi poimâine se mai dau în trafic 14 kilometri. Acolo autostrada se termină într-un drum naţional. Apoi este o trecere la nivel cu calea ferată. Am luat legătura cu cei de la CFR, am găsit o soluţie inteligentă la barieră. Timpii de aşteptare vor fi foarte scăzuţi. Este o soluţie temporară. Sperăm că la anul vom avea pasaj peste calea ferată şi peste drum”, declara luni Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, într-un interviu pentru DCNews.

Şi Asociaţia Pro Infrastructură a transmis marţi că „astăzi și mâine comisiile de recepție vor fi prezente pe cele două loturi de 13,7 km între Iernut, Ogra și Aeroport Târgu Mureș, construite de Geiger, respectiv Strabag”.

Potrivit pasionaţilor de infrastructură, Poliția Rutieră și autoritățile implicate sunt de acord cu soluția giratoriului temporar executat fix în capătul autostrăzii (galerie foto), pe aliniament, la câțiva pași de trecerea (cu barieră) la nivel cu calea ferată.

Contractul pentru construirea celor 3,6 kilometri ai lotului Ogra – Iernut a fost atribuit constructorului german Geiger pentru suma de 55,78 milioane de lei.

Contractul pentru lotul de 10,1 kilometri Ungheni – Ogra a fost atribuit asocierii Strabag – Straco pentru suma de 251,35 milioane de lei. Ordinele de începere a lucrărilor pe cele două loturi au fost emise în 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone......
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie ...
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete, a declarat luni şeful ...