1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Azi se deschide prima fabrică de oţel de după Revoluţie. Au făcut-o austriecii, la Giurgiu

Voestalpine deschide o fabrică de piese din oţel în care s-au investit 20 de milioane de euro. Suma include o contribuţie a UE şi una a statului român.

18 oct, 2012 | | ECONOMICA.net

Grupul austriac Voestalpine inaugurează azi o fabrică de piese din oţel la Giurgiu, o investiţie greenfield de 20 de milioane de euro din care 5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de 130.000 tone de foi de oţel, cu posibilitatea de a fi dublată dacă este necesar. Produsele vor fi livrate în ţări precum România, Serbia, Bulgaria sau Turcia.

„Dorim sa furnizăm produse şi servicii clienţilor noştri din industriile auto , electrocasnice şi construcţii, începând din luna august a acestui an”, spunea, în urmă cu câteva luni, Stefan Einfalt, membru în Consilul Director şi coordonatorul Voestalpine Steel Service Center (SSC) România.

Investiţia totală de 20 milioane de euro include finanţarea de aproximativ 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice - POS CCE - „Investiţii pentru viitorul tău”. Investiţia mai include contribuţia de 14% din confinanţare a statului român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Fabrica are 50 de angajaţi recrutaţi din Giurgiu care au beneficiat de instruire la fabricile Voestalpine din Polonia şi Austria.

Grupul Voestalpine este reprezentat prin 360 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 60 de ţări, pe cinci continente, şi este listat din 1995 la Bursa de Valori din Viena.

În anul financiar 2011 /12, Grupul Voestalpine a generat venituri de peste 12 miliarde de euro şi un rezultat operaţional (EBIT) de 704 milioane de euro. Grupul are aproximativ 46.500 de angajaţi în întreaga lume.

Austriecii doreau, în urmă cu câţiva ani, să construiască un combinat siderurgic de mărimea ArcelorMittal Galaţi în judeţul Constanţa. Criza financiară a anulat proiectul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO