Azi se deschide prima fabrică de oţel de după Revoluţie. Au făcut-o austriecii, la Giurgiu

Voestalpine deschide o fabrică de piese din oţel în care s-au investit 20 de milioane de euro. Suma include o contribuţie a UE şi una a statului român.
Florin Cojocaru - mie, 17 oct. 2012, 21:02
Azi se deschide prima fabrică de oţel de după Revoluţie. Au făcut-o austriecii, la Giurgiu

Grupul austriac Voestalpine inaugurează azi o fabrică de piese din oţel la Giurgiu, o investiţie greenfield de 20 de milioane de euro din care 5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de 130.000 tone de foi de oţel, cu posibilitatea de a fi dublată dacă este necesar. Produsele vor fi livrate în ţări precum România, Serbia, Bulgaria sau Turcia.

„Dorim sa furnizăm produse şi servicii clienţilor noştri din industriile auto , electrocasnice şi construcţii, începând din luna august a acestui an”, spunea, în urmă cu câteva luni, Stefan Einfalt, membru în Consilul Director şi coordonatorul Voestalpine Steel Service Center (SSC) România.

Investiţia totală de 20 milioane de euro include finanţarea de aproximativ 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice – POS CCE – „Investiţii pentru viitorul tău”. Investiţia mai include contribuţia de 14% din confinanţare a statului român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Fabrica are 50 de angajaţi recrutaţi din Giurgiu care au beneficiat de instruire la fabricile Voestalpine din Polonia şi Austria.

Grupul Voestalpine este reprezentat prin 360 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 60 de ţări, pe cinci continente, şi este listat din 1995 la Bursa de Valori din Viena.

În anul financiar 2011 /12, Grupul Voestalpine a generat venituri de peste 12 miliarde de euro şi un rezultat operaţional (EBIT) de 704 milioane de euro. Grupul are aproximativ 46.500 de angajaţi în întreaga lume.

Austriecii doreau, în urmă cu câţiva ani, să construiască un combinat siderurgic de mărimea ArcelorMittal Galaţi în judeţul Constanţa. Criza financiară a anulat proiectul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...