1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Maior, SRI: Omar Bakri a încercat să vină în România. Are conexiuni în România

Liderul islamist Omar Bakri "a încercat să vină în România, are conexiuni în România", România nefiind "scutită de ameninţarea terorismului" a declarat, duminică, directorul SRI George Maior.

08 oct, 2012 | Mediafax

"Nu suntem scutiţi de această ameninţare. E în creştere, suntem pe harta unor organizaţii din domeniul terorismului ca o posibilă ţintă datorită prezenţei noastre în Afganistan, a scutului antirachetă. Şi suntem foarte atenţi . Omar Bakri a fost în analiza serviciului în trecut, a încercat să vină în România, are conexiuni în România, este un om la care ne uităm cu atenţie", a spus directorul SRI, într-un talk-show la Realitatea TV.

Maior a arătat că, din punctul de vedere al ameninţărilor teroriste, România este la fel ca alte state europene şi a amintit incidente din ultimii ani din Bulgaria, Franţa, Norvegia.

"Încercăm să identificăm ce vulnerabilităţi avem, chiar la ultimul CSAT am discutat profund de acest lucru şi în prezenţa domnului Ponta. Chiar Guvernul s-a angajat să ne ajute cu anumite elemente pentru a trata asemnea vulnerabilităţi", a adăugat directorul SRI.

Liderul islamist Omar Bakri a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul bulgar "24 ceasa", că Bulgaria, România, dar şi alte state pot fi ţinte ale atentatelor teroriste.

"Din moment ce islamul a pătruns într-un teritoriu, acesta este considerat islamic. De aceea, musulmanii sunt datori să-l elibereze într-o zi. Spania, de exemplu, este teritoriu musulman. Europa de Răsărit - de asemenea. România, Albania, Macedonia, Serbia şi Kosovo, Bosnia... Însă din cauza trupelor sale în Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria este de asemenea o ţintă legitimă. Noi considerăm că pot fi săvârşite atentate în inima Bulgariei. Se poate şi în România, şi în alte state. Aceasta depinde de tactica şi strategia la faţa locului. Atentatul de la Burgas a fost împotriva unei ţinte israeliene. De aceea toţi care au murit acolo sunt fii de israelieni şi între ei există mulţi oameni importanţi. Ei au multă putere", a spus el.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO