Maior, SRI: Omar Bakri a încercat să vină în România. Are conexiuni în România

Liderul islamist Omar Bakri "a încercat să vină în România, are conexiuni în România", România nefiind "scutită de ameninţarea terorismului" a declarat, duminică, directorul SRI George Maior.
Economica.net - lun, 08 oct. 2012, 06:56
Maior, SRI: Omar Bakri a încercat să vină în România. Are conexiuni în România

„Nu suntem scutiţi de această ameninţare. E în creştere, suntem pe harta unor organizaţii din domeniul terorismului ca o posibilă ţintă datorită prezenţei noastre în Afganistan, a scutului antirachetă. Şi suntem foarte atenţi . Omar Bakri a fost în analiza serviciului în trecut, a încercat să vină în România, are conexiuni în România, este un om la care ne uităm cu atenţie”, a spus directorul SRI, într-un talk-show la Realitatea TV.

Maior a arătat că, din punctul de vedere al ameninţărilor teroriste, România este la fel ca alte state europene şi a amintit incidente din ultimii ani din Bulgaria, Franţa, Norvegia.

„Încercăm să identificăm ce vulnerabilităţi avem, chiar la ultimul CSAT am discutat profund de acest lucru şi în prezenţa domnului Ponta. Chiar Guvernul s-a angajat să ne ajute cu anumite elemente pentru a trata asemnea vulnerabilităţi”, a adăugat directorul SRI.

Liderul islamist Omar Bakri a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul bulgar „24 ceasa”, că Bulgaria, România, dar şi alte state pot fi ţinte ale atentatelor teroriste.

„Din moment ce islamul a pătruns într-un teritoriu, acesta este considerat islamic. De aceea, musulmanii sunt datori să-l elibereze într-o zi. Spania, de exemplu, este teritoriu musulman. Europa de Răsărit – de asemenea. România, Albania, Macedonia, Serbia şi Kosovo, Bosnia… Însă din cauza trupelor sale în Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria este de asemenea o ţintă legitimă. Noi considerăm că pot fi săvârşite atentate în inima Bulgariei. Se poate şi în România, şi în alte state. Aceasta depinde de tactica şi strategia la faţa locului. Atentatul de la Burgas a fost împotriva unei ţinte israeliene. De aceea toţi care au murit acolo sunt fii de israelieni şi între ei există mulţi oameni importanţi. Ei au multă putere”, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...