Majorare cu 40 de milioane de lei a capitalului firmei de medicamente Stada M&D. Banii vor fi investiţi într- nouă fabrică de medicamente în Turda

Capitalul social al firmei de medicamente Stada M&D se majorează cu 40 de milioane de lei până la valoarea de 55.646.450 de lei, prin aportul în numerar al noului asociat al societăţii - Stada AG din Germania. În urma majorării de capital, asociaţii firmei de medicamente Stada M&D sunt Hemofarm AD care va deţine 28,11% din capitalul social al societăţii şi Stada AG - cu 71,88% din capitalul social al firmei. "Suma cu care a fost făcută majorarea capitalului social se va folosi de societate pentru finanţarea proiectului de investiţii reprezentând înfiinţarea unei noi unităţi pentru fabricarea de produse farmaceutice în Turda, judeţul Cluj, pentru care societatea a primit finanţare prin ajutor de stat", se arată într-o decizie recentă a firmei, obţinută de Economica.net.
Cristina Şomănescu - mar, 03 mai 2022, 22:02
Majorare cu 40 de milioane de lei a capitalului firmei de medicamente Stada M&D. Banii vor fi investiţi într- nouă fabrică de medicamente în Turda

În România, grupul german Stada este prezent prin firmele Stada M&D SRL şi Stada Hemofarm SRL. 

  • Printre produsele farmaceutice marca Stada, prezente pe piaţa locală, se numără Hepathrombinum, siropul de tuse Bronhoklir, unguentul Refenum Ice – folosit în cazul inflamațiilor asociate entorselor și durerilor musculare de diverse etiologii, balsamul Flexitol – folosit pentru aenuarea simptomelor dermatitei, eczemei și psoriazisului.
  • Printre medicamentele inovative din portofoliul Stada România se numără Zaldiar şi Tramal retard, iar dintre genericele marca Stada amintim Locamin, Refen Retard, Clyndamicin, Lemod Solu.

Stada M&D SRL e deţinută integral de Hemofarm AD din Serbia.

Societatea Hemofarm AD din Serbia a decis la 14 martie:

  • cooptarea firmei Stada Arzneimittel Aktiengesellschaft (firma germană Stada AG) ca nou asociat al firmei Stada M&D, prin participarea acesteia la majorarea capitalului social al societăţii Stada M&D cu aportul în numerar al sumei de 40 de milioane de lei, aferentă unui număr de 4 milioane de părţi sociale care au valoare nominală de 10 lei, reiese din decizia Hemofarm AD, consultată de Economica.net.
  • aprobarea majorării capitalului social total al firmei Stada M&D la 55.646.450 de lei prin aportul în numerar al noului asociat, de la suma de 15.646.450 de lei.
    Majorarea de capital social se va face prin emiterea de noi părţi sociale către noul asociat – firma germană Stada AG -, în schimbul aportului în numerar al acestuia în valoare de 40 de milioane de lei.

Ca urmare a majorării capitalului social cu aportul noului asociat, capitalul social total al societății Stada M&D va fi de 55.646.450 lei, divizat într-un număr de 5.564.645 părţi sociale, fiecare cu o valoarea de 10 lei şi va fi împărţit între asociaţi astfel:

  • Hemofarm AD va avea un număr de 1.564.645 de părţi sociale, fiecare cu valoarea de 10 lei şi cu valoare nominală totală de 15.646.450 de lei, reprezentând circa 28,11% din capitalul social al societăţii Stada M&D.
  • Stada AG va avea un număr de 4 milioane de părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei şi valoare nominală totală de 40 de milioane de lei, reprezentând în jur de 71,88% din capitalul social al firmei Stada M&D.

Scopul majorării capitalului firmei Stada M&D – finanţarea deschiderii unei noi fabrici de medicamente în Turda.

„Suma cu care a fost făcută majorarea capitalului social se va folosi de societate pentru finanțarea proiectului de investiţii reprezentând înfiinţarea unei noi unităţi pentru fabricarea de produse farmaceutice în Turda, judeţul Cluj, pentru care societatea a primit finanţare prin ajutor de stat în baza Acordului nr. 300/03.11.2021, emis de Ministerul Finanțelor Publice, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările ulterioare”, conform deciziei din 14 martie a firmei Stada M&D, obţinută de Economica.net.

Citeşte şi:

Firma de medicamente a traversat primul an al crizei provocate de măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii Covid-19 cu afaceri uşor mai mici şi pierdere semnificativ mai mare decât cea din anul 2019, arată bilanţurile societăţii, analizate de Economica.net.

Stada M&D a avut afaceri nete de 52,35 de milioane de lei în anul 2020, cu peste 6% mai mici decât cele rulate în anul 2019.
2020 a fost al doilea an consecutiv în care Stada M&D a funcţionat în pierdere. Firma a raportat pierdere netă de circa 3,49 de milioane de lei în anul 2020, de peste trei ori mai mare decât cea cu care a încheiat anul 2019, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net. Stada M&D a lucrat cu un număr mediu de 61 de angajaţi în anul 2020, în creştere uşoară faţă de nivelul indicatorului din anul 2019.

Stada M&D SRL este parte a Stada Arzneimittel AG, una dintre principalele companii farmaceutice din Germania.
Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 130 de ţări, cu circa 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și aproximativ 10.900 de angajaţi în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...