Majorare de capital social cumulată de peste 50 de milioane de lei, la Nitramonia BC şi Cerealcom, controlate de Eusebiu Guţu. Urmează şi la Pambac

Capitalul social al companiei Nitramonia BC a fost majorat recent cu 40 de milioane lei, iar cel al societăţii Cerealcom, parte a grupului Pambac, controlat de Eusebiu Guţu, cu 15 milioane de lei, conform unor hotărâri ale companiilor, obţinute de Economica.net. Acţionarii Pambac vor decide, la finalul lunii octombrie, dacă sunt de acord cu majorare capitalului social al societăţii cu peste 6 milioane de lei.
Cristina Şomănescu - lun, 02 oct. 2023, 22:13
Majorare de capital social cumulată de peste 50 de milioane de lei, la Nitramonia BC şi Cerealcom, controlate de Eusebiu Guţu. Urmează şi la Pambac

Capitalul social al Nitramonia BC, deţinută integral de Eusebiu Guţu, se majorează cu 40 de milioane de lei, la 300 de milioane de lei, prin încorporarea rezervelor, respectiv a rezultatului reportat reprezentând profit nerepartizat aferent anilor 2021 şi 2022, se arată într-o decizie a companiei, obţinută de Economica.net.
Ca efect al majorării de capital, Nitramonia BC va emite 4 milioane de părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei şi valoare nominală totală de 40 de milioane de lei.

Nitramonia BC şi-a cvintuplat cifra de afaceri netă în 2022.

Nitramonia BC din Bacău, care operează combinatul chimic Slobozia, a avut cifră de afaceri netă de 2,1 miliarde de lei în anul 2022, de cel puţin cinci ori mai mare decât cea obţinută în anul 2021, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net.
Cu acest rezultat, Nitramonia BC se numără printre cele zece firme private integral româneşti care au obţinut afaceri nete de cel puţin 2 miliarde de lei în anul 2022, arată o analiză exclusivă realizată de Economica.net.

Firma a avut marjă de profit net de 2,56% în anul 2022, de cel puţin 10 ori mai mică decât cea obţinută în anul 2021, conform analizei Economica.net.
Societatea a lucrat cu un număr mediu de 242 de angajaţi în anul 2022, în creştere cu șase oameni pe statele de plată faţă de valoarea indicatorului din anul 2021.
La 31 mai 2021, societatea Popasul Trebeş a dobândit dreptul de proprietate asupra combinatului chimic Slobozia, situat în Slobozia, județul Ialomiţa, precum și asupra stației de tratare a apei situată în satul Modelu, comuna Modelu, județul Călărași, parte a combinatului chimic, potrivit unei decizii a societăţii, obţinute de Economica.net.
La 16 iunie 2021 asociatul unic al firmei Popasul Trebeş a aprobat schimbarea denumirii firmei sale în Nitramonia BC, conform deciziei societăţii, consultate de Economica.net.

Majorare de capital cu 15 milioane de lei la Cerealcom

Cerealcom, parte din grupul Pambac, e controlată indirect de Eusebiu Guţu prin intermediul Nitramonia BC care are 99,9630% din capitalul social al companiei, şi de Carmen Antonela Guţu care deţine 0,0370% din capital social al societăţii, conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), puse la dispoziţia Economica.net de portalul Termene.
Acţionarii companiei au decis recent majorarea capitalului social al Cerealcom cu 15 milioane de lei, la 81 de milioane de lei, prin încorporarea beneficiilor, respectiv a rezultatului reportat reprezentând profitul nerepartizat aferent anului 2022, reiese dintr-o decizie a companiei, obţinută de Economica.net.
Ca urmare a acestei operaţiuni, Cerealcom va emite 6 milioane de acţiuni cu valoarea de 2,5 lei per acţiune şi cu valoare totală de 15 milioane de lei.

Cerealcom şi-a cvadruplat afacerile nete realizate în anul 2022.

Cerealcom a avut cifră de afaceri netă de 334 de milioane de lei în anul 2022, de peste patru ori mai mare decât cea din anul 2021.
Compania a avut marjă de profit net de 5,29% în anul 2022, cu peste 6 puncte procentuale mai mică decât cea realizată în anul 2021, potrivit analizei Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii.
Cerealcom Bacău a lucrat cu un număr mediu de 20 de salariaţi pe parcursul anului 2022, în scădere cu cinci oameni, pe statele de plată, faţă de nivelul indicatorului din 2021.

Urmează şi Pambac

Pambac e, de asemenea, controlată indirect de Eusebiu Guţu prin intermediul Nitramonia BC care are 97,0715 % din capitalul social al companiei, potrivit datelor de la ONRC, puse la dispoziţia Economica.net de portalul Termene.
La 30 octombrie acţionarii Pambac vor decide dacă aprobă majorarea capitalului social al societăţii, prin aport de numerar, cu suma de 6.393.940 de lei.
În urma acestei operaţiuni, capitalul social al societății va fi de 30 de milioane de lei, subscris şi vărsat integral.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...