1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Makoto Uchida şi Ashwani Gupta sunt noii directori ai Nissan

Consiliul de Administraţia al Nissan a anunţat marţi numirea vicepreşedintelui Makoto Uchida în funcţia de director general, şi a unui şef al Mitsubishi, Ashwani Gupta, în funcţia de director operaţional, transmite Reuters.

08 oct, 2019 | Agerpres

Makoto Uchida, preşedintele societăţii mixte deţinute de Nissan în China, nu era favorit în cursa pentru alegerea noului şef al grupului auto nipon, el a venit la mijlocul carierei la Nissan şi este cunoscut pentru etica riguroasă a muncii şi concentrarea neabătută pe reducerea costurilor.

Fostul şef al subsidiarei din China, Jun Seki, văzut ca favorit pentru a conduce Nissan, va fi adjunct al directorului operaţional.

Cei trei vor fi la conducerea unei companii afectate de turbulenţe după arestarea fostului preşedinte Carlos Ghosn anul trecut şi plecarea fostului director general Hiroto Saikawwa.

Directorii Nissan, inclusiv cei de la acţionarul majoritar Renault SA, au votat în unanimitate pentru cei doi directori, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO