Mall-ul AFI Palace Cotroceni, venit operaţional net de 14,6 milioane euro, în primul semestru

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a înregistrat un venit operaţional net de 14,6 milioane euro în primul semestru din 2014, în creştere cu 4% faţă de prima jumătate a anului trecut, potrivit unui comunicat al AFI Europe România, remis marţi AGERPRES.
Economica.net - mar, 19 aug. 2014, 09:14
Mall-ul AFI Palace Cotroceni, venit operaţional net de 14,6 milioane euro, în primul semestru

În trimestrul al doilea din 2014, venitul operaţional net al mall-ului a fost de 7,3 milioane euro, mai mare cu 2% comparativ cu perioada similară din 2013.

În baza rezultatelor înregistrate în primul semestru, venitul operaţional net pentru 2014 este estimat că va depăşi 29 de milioane de euro, precizează compania.

AFI Palace Cotroceni este cel mai mare activ al companiei AFI Europe, al cărei venit operaţional net al portofoliului din România a crescut la peste 18 milioane euro în primele şase luni din 2014. Compania mamă AFI Properties a decis distribuirea de dividende în valoare de 16 milioane euro, pentru prima dată din 2006.

AFI Palace Cotroceni a avut rezultate stabile şi în ceea ce priveşte numărul de vizitatori ai mall-ului, înregistrând o medie de 55.000 de vizitatori pe zi în primul semestru din 2014. În prezent, rata de ocupare este de peste 98%.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a finalizat închirierea primelor trei clădiri, atingând un grad de ocupare de 100% a spaţiilor de birouri.

‘AFI Europe România continuă să înregistreze o îmbunătăţire a rezultatelor sale financiare. După inaugurarea AFI Palace Ploieşti şi a AFI Park 2, portofoliul de active ce generează venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 de mp de suprafeţe închiriabile cu un grad de ocupare mediu pentru toate clădirile de 98% şi un venit operaţional net de peste 18 milioane de euro în primele şase luni ale lui 2014. Plănuim să ne păstrăm acest avânt în materie de dezvoltare cu alte clădiri de birouri şi centre comerciale’, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe România.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat rapoartele financiare pentru trimestrul II şi semestrul I 2014, înregistrând o creştere a profitului în primul semestru al anului la 27,5 milioane de euro, în comparaţie cu 4,3 milioane de euro în semestrul I 2013.

Creşterea profitului se datorează noilor proiecte în curs de finalizare şi inaugurate, precum mall-ul AFI Palace Ploieşti şi clădirea de birouri AFI Park 2 din România şi datorită unei structuri de refinanţare a Business Park Varna din Bulgaria.

Suprafaţa totală închiriabilă a activelor calculată proporţional cu deţinerile AFI Properties este de 544.000 de metri pătraţi. Capitalul companiei s-a ridicat la 589 milioane de euro la 30 iunie 2014.

AFI Properties este membră a AFI Group, un conglomerat internaţional de holdinguri şi investiţii cu subsidiare care activează în domeniul imobiliar, construcţii, infrastructură, industrie şi hoteluri.

AFI Europe operează în România din 2005.

Te-ar mai putea interesa și
Boris Johnson recunoaște că Turcia este greu de convins să accepte aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Boris Johnson recunoaște că Turcia este greu de convins să accepte aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi presei că Turcia este greu de convins să accepte primirea în NATO a Finlandei şi Suediei, relatează AFP, transmite Agerpres....
Restructurări masive în grupul farmaceutic elvețian Novartis. 8.000 de oameni vor fi dați afară
Restructurări masive în grupul farmaceutic elvețian Novartis. 8.000 de oameni vor fi dați afară
Gigantul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat marţi că programul său de restructurare anunţat anterior ar putea ...
Clotilde Armand anunță că Primăria Sectorului 1 va introduce un sistem de colectarea selectivă a deșeurilor, în valoare de peste 246 de milioane de lei
Clotilde Armand anunță că Primăria Sectorului 1 va introduce un sistem de colectarea selectivă a deșeurilor, în valoare ...
Clotilde Armand anunţă că în Sectorul 1 va fi implementat un sistem ultramodern de colectare selectivă a deşeurilor, ...
Șefa Guvernului scoțian, Nicola Sturgeon, a anunțat organizarea unui referendum pentru independența provinciei în toamna lui 2023. Londra se opune categoric
Șefa Guvernului scoțian, Nicola Sturgeon, a anunțat organizarea unui referendum pentru independența provinciei în toamna ...
Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a anunţat marţi că doreşte să organizeze un referendum "consultativ" privind independenţa ...