1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Carrefour își caută teren în Arad

După patru ani de funcţionare, mallul Armonia Arad va fi transformat într-un centru logistic, iar Carrefour a confirmat închiderea unităţii, dar spune că este în cautarea unui alt spaţiu.

10 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Immofinanz Group va transforma centrul comercial Armonia Arad într-un centru logistic sau într-un parc industrial. Această decizie se bazează pe impactul pe care situația economică actuală îl are în zonă, dar și pe oportunitățile datorate locației foarte bune a centrului Armonia.

„În ultimii ani am investigat care sunt cele mai eficiente moduri în care putem utiliza spaţiul nostru din Arad. În timp ce retail-ul în acestă zonă şi mai ales în Arad, a fost afectat de criza economică, am înregistrat o creştere a cererii pentru alte servicii. Astfel, am decis că Armonia este mai potrivită pentru alte scopuri comerciale”, a declarat Wolfgang Idl, coordonatorul Direcției Asset Management Retail al Immofinanz Group.

Centrul comercial Armonia este amplasat pe una din cele mai importante șosele cu acces către Arad, drumul european E68 care face legătura între Szeged (Ungaria) şi Braşov, şi va fi conectat la autostrada Szeged – Arad – Timişoara – Sibiu care este în prezent în construcţie, cu anumite porţiuni deja finalizate. Datorită acestui amplasament, Armonia, care se întinde pe o suprafaţă de 43.500 metri pătraţi, se dovedeşte a fi o destinație comercială atractivă pentru clienții care sunt la curent cu ultimele tendinţe din piaţă.

Carrefour confirmă închiderea hipermarketului din Armonia Arad

"În urma anunţului Immofinanz Group, proprietarul centrului comercial Armonia Arad Shopping Center, care în contextul economic actual a hotărât reconversia sit-ului într-o altă destinaţie comercială, Carrefour confirmă retragerea din Armonia Arad Shopping Center şi este în căutarea unei alte locaţii în acest oraş. În aceste condiţii şi din dorinţa de a se adapta noilor caracteristici ale pieţei, Carrefour România va închide începând cu data de 30.08.2012 magazinul Carrefour din incinta acestui centru comercial", se arată în comunicatul de presă al Carrefour. 

Retailerul mai precizează că nu va ieşi de pe piaţa arădeană şi în prezent caută activ un alt sit comercial pentru a-şi reloca activitatea.

„Carrefour înţelege necesitatea de reconversie a acestui centru comercial şi are încredere în determinarea şi capacitatea Immofinanz Group de a redezvolta într-o manieră pozitivă această zonă comercială pentru a creşte atractivitatea oraşului per ansamblu,” a declarat Francois Melchior de Polignac, director general Carrefour România.

Piaţa imobiliară este o zonă a economiei mereu în schimbare, extrem de volatilă şi sensibilă la evoluţii în plan micro şi macro economic. Dacă în plin boom economic, piaţa imobiliară din România a cunoscut o expansiune fără precedent, în prezent, restrângerea activităţii economice în diverse domenii a determinat o regândire a multor sit-uri comerciale. În situaţia reconversiei centrului comercial Armonia Arad, Carrefour Property Romania, braţul imobiliar al Carrefour în România, se implică activ în identificarea unor sit-uri comerciale în interiorul oraşului pentru relocarea activităţii magazinului existent,” a declarat Anca Damour, director Carrefour Property România.

Armonia Center Arad a fost inaugurat în luna Mai 2008 şi pe lângă un hipermarket Carrefour în suprafaţă totală de 12.550 mp mai include un magazin Bricostore şi o galerie comercială cu aproximativ 80 de magazine.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO