1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Mallul care face singur 10% din veniturile celui mai mare proprietar din Romania

Fondul de investiţii NEPI şi-a majorat anul trecut portofoliul cu 47% şi a ajuns la o valoared e 2,55 miliarde de euro. Cel mai important activ al companiei, centrul comercial Mega Mall aduce mai mult de 10% din totalul chiriilor încasate de NEPI, arată raportul financiar aferent anului 2016, remis Bursei de la Bucureşti. 

18 feb, 2017 | | ECONOMICA.net

Centrul comercial Mega Mall, deschis în mai 2015, este evaluat la 283,1 milioane de euro. Cu peste 200 de magazine şi cu suprafaţă închiriabilă de 75.200 de mp, NEPI a încasat anul trecut 18,9 milioane de euro din chirii. În total, sud-africanii au încasat 180,2 milioane de euro din chiriile proprietăţilor generatoare de venituri, arată raportul financiar al companiei. 

Asta înseamnă că doar Mega Mall aduce 10,5% din veniturile NEPI, în condiţiile în care dezvoltatorul deţine pe piaţa locală 16 centre comerciale, patru în Slovacia şi câte unul în Croaţia, Serbia şi Republica Cehă. 

Chiria medie a unul mp în Mega Mall este de 20,9 euro, iar centrul comercial este închiriat în proporţie de 98,7%. 

NEPI a cumpărat anul trecut participaţia minoritară de 30% de la austriecii de la Real4You şi a devenit astfel unicul acţional al Mega Mall. 

Planurile fondului de investiţii sunt de a dezvolta cinci noi centre comerciale, dintre care trei în România, la Târgu-Mureş, Satu-Mare şi Râmnicu Vâlcea. 

În plus, NEPI va finalizat până la sfârşitul acestei veri fuziunea cu fondul sud-african Rockcastle, care are un portofoliu în valoare de 1,7 miliarde de euro. NEPI Rockcastle va deveni după fuziune unul dintre cei mai mari dezvoltatori din regiune şi se va lista şi pe Bursa de la Amsterdam. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO